Κυριακή, 14 Μαΐου 2017


ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΘΡΗΝΟΥΝ ΓΙΑ

ΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΥΤΙΧΟΥΤΗΤο Διοικητικό Συμβούλιο των Παλαίμαχων Αθλητών του Παναθηναϊκού, εκφράζει η θλίψη του συνόλου των Βετεράνων, για την απώλεια του Ζαχαρία Πυτιχούτη και διαβιβάζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του αλλά και προς την Πράσινη πανστρατιά.

Ο Ζαχαρίας Πυτιχούτης, που διατέλεσε μέλος του ΔΣ, διακρινόταν, σε όλη τη πορεία της ζωής του, για έντονο τον συναισθηματισμό του προς τον Παναθηναϊκό, ενώ συγχρόνως έδειχνε τις μοναδικές του κοινωνικές ευαισθησίες.


Ως παίκτης της μεγάλης ενδεκάδας των διεθνών επιτυχιών, είχε κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, ήταν δε αυτός που μετέφερε πάντα όλο το πάθος του, ακόμη και μέσα στο Καραϊσκάκη, από όπου έχει μείνει ιστορική η φωτογραφία- σύμβολο να κάνει, σε αυτό το άντρο, το γύρο του θριάμβου, κρατώντας ψηλά τη Σημαία με το Τριφύλλι.


Χαμηλών τόνων, αλλά ιδιαίτερα αποδοτικός, υπήρξε ένας αέρινος μεσοεπιθετικός παίκτης που διολίσθαινε στις αντίπαλες αμυντικές γραμμές, για να κάνει τις τελικές μοναδικές του μεταβιβάσεις. Θύμιζε τον Ματίας Ζίντελαρ από την εποχή των θριάμβων της αυστριακής «Βούντερτιμ», ενώ είχε κάτι από το στιλ «Ζαρκαδιού», του Γιόχαν Κρόιφ, του μαγικού συγκροτήματος που είχε φτιάξει στον Άγιαξ, ο Ρίνους Μίχελς.


Στη μνήμη των παλαιών θα παραμείνει ανεξίτηλη η εικόνα του, ενώ οι νέοι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν πως ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές με λατρεία σε αυτό που κάνουν, αλλά και ήθος πρέπει να αξιολογούνται προ αλλά και μετά θάνατον.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου