Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 
ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 


Για 6η στη συνέχεια χρονιά η αθλητική οικογένεια και η Κεφαλονιά τίμησαν τον Αντώνη Τρίτση. Το άξιο τέκνο του νησιού, τον επιστήμονα, τον Δήμαρχο Αθηνών, τον πολυσύνθετο πρωταθλητή Ύψους και Δεκάθλου, τον πρωτοπόρο Οικολόγο, αλλά και τον διορατικό Άνθρωπο με τις πολιτικές του ευαισθησίες. 

Η διοργάνωση στο Στάδιο του Αργοστολίου «Δημ. Βεργωτής» που κατασκευάσθηκε από τον ακάματο ευεργέτη του νησιού εφοπλιστή, μετά τους σεισμούς, έσφυζε και πάλι από ζωή καθώς Βετεράνοι από 10 πόλεις της χώρας μας και εκατοντάδες μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του μεγαλύτερου νησιού του Ιονίου, ήρθαν για να μετάσχουν στο πλούσιο στιβικό πρόγραμμα που διοργάνωσε ο τοπικός Δήμος με την ΟΕΒΑΣ, την Ομοσπονδία των Βετεράνων Αθλητών, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Μαρσέλλος. 

Παρούσα η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Αλέξανδρο Παρίση και ακούραστο συντονιστή τον Άγγελο Κωνσταντάκη ο οποίος εκ μέρους του Δήμου Αργοστολίου, είχε την ευθύνη και την επιτέλεσε άριστα, όχι μόνο γιατί χάρισε για μια ακόμη φορά ένα λαμπρό αθλητικό ξεκίνημα στους προ – εφήβους του νησιού, αλλά κυρίως διότι έφερε κοντά, σε ένα θαυμάσιο «αγκάλιασμα» παλαιά μεγάλα ονόματα με τη νεολαία. 

Ήσαν εκεί, για να τιμήσουν τον αξέχαστο Πρωταθλητή του Παναθηναϊκού Αντώνη Τρίτση, πολύ ηχηρά ονόματα, όπως: Ο Κώστας Γκατσιούδης, παλαιός παγκόσμιος ρέκορντμαν εφήβων στον Ακοντισμό, που ήρθε από το ακριτικό Διδυμότειχο, η φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων στη Σφαιροβολία Καλλιόπη Ουζούνη, που αφίχθηκε από την Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακοντισμό Άννα Βερούλη, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και τον παλαιό πρωταθλητή της Άρσης βαρών και απόστρατο Στρατηγό της Πυροσβευτικής Νίκο Γαλιατσάτο, ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε καθώς ακόμη προσφέρει τις τεχνικές γνώσεις του και αναδεικνύει πρωταθλητές. 

Αλλά πέρα από την πάνδημη παρουσία Αθλητών (και φιλάθλων στις κερκίδες) η οργάνωση παρουσίασε ένα πλούσιο και ευχάριστο πρόγραμμα που περιελάμβανε από παρέλαση των σχολείων με τα λάβαρά τους, χορούς – όπως και «Cheer - Girls» - μέχρι και επιτεύξεις διεθνών ρεκόρ, που για τον φίλαθλο κόσμο έχουν την ιδιαίτερη αξία τους. Ο Διονύσης Αυγουστάτος, στην ηλικιακή κατηγορία των 70 – 74 ετών ξεπέρασε στη Σφαιροβολία, για πρώτη φορά στα Βαλκάνια τα 13μ. με επίδοση 13.36. Φυσικά αυτό ήταν και με σημαντική διαφορά νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ. Το ίδιο σημείωσε, στη Σφαιροβολία και η Σωτηρία Φιλιππάκη, στην κατηγορία 55- 59 ετών, με ρεκόρ 11.08.

 Ασφαλώς και πρέπει να σημειωθεί ότι η πολυάριθμη συμμετοχή και ο τεράστιος όγκος των αγωνισμάτων κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί άψογα, σε ένα μόνο απόγευμα, χάρη στην πείρα και τις ικανότητες του Αλυτάρχου Νίκου Λαγογιάννη, Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Βετεράνων. Πριν κλείσουμε είναι απαραίτητο να σημειωθούν οι πόλεις από τις οποίες μετείχαν Βετεράνοι Αθλητές των τοπικών συλλόγων ΣΕΒΑΣ: Αθήνα, Άρτα, Κως, Λάρισα, Πάτρα, Πειραιάς, Σαλαμίνα, την Φθιώτιδα, φυσικά δε από τον Σύλλογο Κωνσταντινοπολιτών, χωρίς να ξεχνάμε τους γηγενείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου