Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Π.Α.Ο

«Μία τόσο μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να σβήσει...»


Μήνυμα ενότητας έστειλε ο νέος γενικός γραμματέας του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Θεόδωρος Συνοδινός μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο γενικός γραμματέας του «τριφυλιού», αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι «πράσινοι» μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου. Το μέλλον δεν είναι ευοίωνο, αλλά όπως είπε θα πρέπει όλες οι μεγάλες οικογένειες να ενωθούν, όπως ακριβώς έγινε και στον Ολυμπιακό. Ξεκαθάρισε ότι τους τελευταίους δύο μήνες η ΠΑΕ στήριξε τον ερασιτέχνη, ενώ γύρισε και τον χρόνο πίσω. Αναφέρθηκε στην αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, την οποία χαρακτήρισε μεγάλο λάθος, τονίζοντας ότι από τότε ο Παναθηναϊκός έχασε την φερεγγυότητά του. 

ΕΡ: Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση και η σκέψη στο άκουσμα ότι ο κ. Αλαφούζος αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό;


«Όπως όλος ο κόσμος, εμείς γνωρίζαμε ότι το χρέος ήταν σε διαφορετικά επίπεδα. Περίπου 30 εκατομμύρια. Τώρα βρέθηκε στα 80. Τι να πούμε πάνω σ? αυτό; Ηταν ένας αιφνιδιασμός. Αναφέρομαι στην αλλαγή του ποσού». 


ΕΡ: Πως έφτασε το χρέος σ? αυτά τα νούμερα;


«Μα κι από τις συνεντεύξεις που είχαν δώσει παλαιότερα όλα τα μέλη του ΔΣ είχαν δώσει άλλα ποσά. Τώρα έτσι ξαφνικά το ποσό τριπλασιάστηκε. Τι να πω;»


ΕΡ: Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για το πώς έφτασε σε τόσο μεγάλο νούμερο το ποσό;

«Δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση. Προφανώς έκαναν κάποιες μεταγραφές. Ξόδεψαν περισσότερα χρήματα. Δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτή τη λογική. Πως αυτό το ποσό από 30 περίπου εκατομμύρια εκτοξεύτηκε? Λογικά κι ο κ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε». 


ΕΡ: Η αποχώρηση του κ. Αλαφούζου, πόσο επηρεάζει τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό;
«Αυτή την στιγμή ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω των οφειλών που βρήκαμε. Εμείς είμαστε μια προσωρινή διοίκηση κι έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, όμως, ότι η ΠΑΕ στάθηκε κοντά στον ερασιτέχνη. Στο διάστημα της προσωρινής διοίκησης, αν ο ερασιτέχνης προχωράει, είναι γιατί η ΠΑΕ έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ετσι καταφέραμε να πληρώσουμε τα δημόσια ταμεία, τα οποία είναι περίπου 45-50.000 ευρώ το μήνα. Μαζί με τα τρέχοντα έξοδα φτάνουν στα 50-55.000 ευρώ. Η ΠΑΕ έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν είναι ο κ. Αλαφούζος που έδωσε το οκ ή κάποιος άλλος συνεργάτης του, πάντως η ΠΑΕ έχει συμπαρασταθεί και είναι πολύ συνεργάσιμη με τον ερασιτέχνη». 

ΕΡ: Ποια είναι η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού;
«Επειδή είμαι αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι οι 4-5 πλούσιες οικογένειες, ξεκινώντας από την οικογένεια Βαρδινογιάννη θα ενωθούν. Θα πρέπει επιτέλους στον Παναθηναϊκό να ενωθούμε, όπως γίνεται και στον Ολυμπιακό. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και τον Παναθηναϊκό. Ειδικά του χρόνου που έχουμε τα 110 χρόνια της ίδρυσης να καταφέρουμε να τα γιορτάσουμε και να μην έχουμε τίποτα δυσάρεστα.  Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω θα βρεθεί λύση, καθώς μια τέτοια ομάδα, με τόσο μεγάλη ιστορία δεν μπορεί να σβήσει?».

ΕΡ Πριν από μερικά χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε βγει στο δρόμο κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Τώρα θεωρείτε πως αυτή η στάση ήταν λανθασμένη;
«Οι συνθήκες έφεραν το τότε αποτέλεσμα. Εγώ που ήμουν αρχηγός τμήματος, είχα την αμέριστη συμπαράσταση του Γιώργου Βαρδινογιάννη, στο τμήμα της Πάλης. Πολλές φορές έχω βγει και τον έχω ευχαριστήσει, διότι είχαμε τη στήριξή του σε όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν λάθος. Μια τέτοια οικογένεια και μια τέτοια φερεγγυότητα που προσέφεραν στον Παναθηναϊκό. Σταδιακά αυτή η φερεγγυότητα χάθηκε και σήμερα φτάσαμε να κινδυνεύουμε».

ΕΡ: Το ενδεχόμενο ανάληψης από τον κ. Γιαννακόπουλο, πως το βλέπετε;
«Τα ποσά είναι μεγάλα. Θα ήταν ευχής έργον να ασχοληθεί ο κύριος Γιαννακόπουλος. Είναι μία οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Ο Παύλος και ο Θανάσης έχουν προσφέρει τα χρήματά τους, την καρδιά τους και την ψυχή τους. Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι μία πολύ καλή περίπτωση, αλλά κι αυτός χρειάζεται μια συμπαράσταση. Αλλωστε το έχει δηλώσει. «Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε τον Παναθηναϊκό μεγάλο». Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή». 

ΕΡ: Τέλος, ξέρουμε ότι η Πάλη είναι η μεγάλη σας αγάπη. Τι έχετε να πείτε για την Πρεβολαράκη και τον Πιλίδη;
«Η Μαρία είναι το κεφάλαιο της ελληνικής Πάλης και θα πρέπει να προσεχτεί. Υπάρχει ο φόβος της υπερχρησιμοποίησης. Η ομοσπονδία θα πρέπει να της δώσει όλα όσα χρειάζεται και για να την στηρίξει και για να την προετοιμάσει αγωνιστικά. Η Μαρία είναι γεννημένη για Ολυμπιονίκης και θα γίνει. Αλλωστε το DNA της προέρχεται από τον πατέρα της τον Θόδωρο Πρεβολαρακη, που ήταν ένας πολύ καλός παλαιστής. 
Οσον αφορά στον Πιλίδη, είναι ένας αθλητής έφηβος που έχει δείξει πάρα πολύ θετικά δείγματα. Από εμάς εξαρτάται να μην βιαστεί. Αυτό το λάθος κάνουν οι διοικήσεις των ομοσπονδιών. Βιάζονται και καίνε τους αθλητές». 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου