Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Καλό ταξίδι Πρόεδρε

Έφυγε από τη ζωή ο Θοδωρής Αλούπης, μια από τις πιο μεγάλες μορφές του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού τη δεκαετία του 50', αλλά και με μεγάλη συνεισφορά από διοικητικές θέσεις.
Τον Θοδωρή Αλούπη αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στην οποία αναφέρει:
Καλό ταξίδι Θοδωρή Αλούπη…
 «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Θοδωρή Αλούπη που  αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στον Σύλλογο.

Επρόκειτο για μία «πράσινη» προσωπικότητα που πρόσφερε ως αθλητής αλλά και ως παράγοντας μπαίνοντας σε μία κλειστή κάστα «τριφυλλοφόρων» που έχουν παρόμοιο «γαλόνι».

Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο εντόπισε γρήγορα ο Χάρι Γκέιμ και… κλότσησε στο «τριφύλλι» ολόκληρη τη δεκαετία του ΄50  αγωνιζόμενος  στην θέση του αμυντικού ως δεξί μπακ ενώ αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα.

Στη Λεωφόρο πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1953 και το κύπελλο του 1955 καθώς και επτά πρωταθλήματα Αθηνών.

Μόλις ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα συνέχισε να είναι δίπλα στον Σύλλογο και βοήθησε διαχρονικά από διάφορα διοικητικά πόστα από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60.

Είναι χαρακτηριστικό  μάλιστα ότι  από το  1997 και για περίπου πέντε χρόνια  ο Αλούπης διετέλεσε πρόεδρος του  Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου δείχνοντας τις αρετές του ως ισχυρός παράγοντας.

Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παρακολουθεί πάντα από κοντά τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό με διακριτικότητα .

 Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη στις 13:00 στο Β΄ Kοιμητήριο Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου