Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

ΡΙΟ 2016
Η ώρα του στίβου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 Φωτογραφία του Νίκος Γεωργόπουλος.
Η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο ανοίγει σήμερα το... χορό των ελληνικών συμμετοχών στο στίβο.Η ώρα του, για πολλούς, καλύτερου κομματιού των Ολυμπιακών Αγώνων, του στίβου, φθάνει σήμερα για τη διοργάνωση του Ρίο, όπου στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης «Ζοά Χαβελάνζε» θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Κάτι που αναμένεται να μονοπωλήσει πλέον το ενδιαφέρον για τη βδομάδα που έρχεται και μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. 

Η Ελλάδα θα μετάσχει στα αγωνίσματα του στίβου με 25μελή αποστολή, από την οποία οι περισσότερες ελπίδες διάκρισης συγκεντρώνονται στα άλματα και ειδικότερα στο επί κοντώ, με την παρουσία της τριάδας των Κώστα Φιλιππίδη, Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, αλλά και στο τριπλούν με την Βούλα Παπαχρήστου. 

Συμμετοχή στον τελικό θα επιδιώξει και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, ενώ με αξιώσεις και σχέδια για παρουσία τουλάχιστον στα ημιτελικά θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματά τους ο Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.), ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.) και η Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.).

Οι ελληνικές συμμετοχές ξεκινούν με την έναρξη των αγώνων στίβου, με την Σοφία Υφαντίδου να συμμετέχει στο έπταθλο έχοντας στόχο να πετύχει ένα νέο ατομικό ρεκόρ στη συνολική βαθμολογία. 


Η Ελληνίδα αθλήτρια σήμερα θα μετάσχει συνολικά σε τέσσερα αγωνίσματα, τα οποία είναι τα 100 μ. με εμπόδια, το ύψος, η σφαιροβολία και τα 200 μ.

 Επίσης σήμερα υπάρχουν και οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς, με την Αλεξία Παππά να παίρνει μέρος στα 10.000 μ. και τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ στα 20.000 μ. βάδην. Σημειώνεται πως στα συγκεκριμένα αγωνίσματα δεν υπάρχουν προκριματικά και διεξάγονται απευθείας οι τελικοί.

Στην κολύμβηση υπάρχει η διπλή συμμετοχή στα 50 μ. ύπτιο, των Νόρας Δράκου και Θεοδώρας Γιαρένη, που θα μετάσχουν στα προκριματικά. Στις σκυταλοδρομίες η ομάδα 4χ100, αποτελούμενη απ' τους Κριστιάν Γκολομέεφ, Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Απόστολο Χρήστο, θα ριχτεί στα προκριματικά.


Πρεμιέρα στις ελληνικές συμμετοχές στο αγώνισμα της άρσης βαρών κάνει σήμερα ο Θοδωρής Ιακωβίδης, που θα μετάσχει στο 2ο προκριματικό γκρουπ της κατηγορίας των 85 κ.
Στην τελική ευθεία των προσπαθειών για διάκριση μπαίνουν πλέον οι ιστιοπλόοι της ελληνικής αποστολής.


Έγραψε ο Νίκος Γεωργόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου