Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

«Αντίπαλοι για 40 λεπτά»


«Αντίπαλοι για 40 λεπτά»

Τετάρτη, 16-05-2012 22:41
Οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, ζητώντας να επικρατήσει πολιτισμένη ατμόσφαιρα στους τελικούς της Α1.Με αφορμή την έναρξη της σειράς των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος, εμείς ως Έλληνες καλαθοσφαιριστές, συνάδελφοι και συμπαίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα θέλαμε να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα. Η βία δε χωρά πλέον ανάμεσα μας. Οι βωμολοχίες και οι κάθε λογής ύβρεις των οικογενειών μας, προκαλούν πάρα πολύ άσχημα συναισθήματα.

Εμείς ως αθλητές δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας. Εμείς είμαστε αντίπαλοι για σαράντα λεπτά και έπειτα παλεύουμε για τη χώρα μας με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές σκέψεις μαζί σας.

Πρώτον, ξεκαθαρίζουμε πως γουστάρουμε πολύ να σας βλέπουμε στις εξέδρες να μας ακολουθείτε. Μας φτιάχνουν τα συνθήματα και τα τραγούδια σας, όταν αυτά δεν είναι υβριστικά.

Δεύτερον, είναι τραγικό το συναίσθημα να παίζουμε και ν' αποτελούν τα κεφάλια μας κινητούς στόχους. Είτε το κεφάλι του Διαμαντίδη, είτε του Σπανούλη να σπάσει πονάει το ίδιο. Είτε, βρίζουν τον Τσαρτσαρή, είτε τον Βασιλόπουλο, η στεναχώρια είναι ίδια. Απλά αλλάζει το χρώμα της.

Εμείς ως αθλητές θέλουμε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο στις εξέδρες. Καταλαβαίνουμε πως θαύματα δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Παρόλα αυτά, ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας δείξουμε πως οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να διδάξουν πολιτισμό. Και να θυμάστε. Ο καλύτερος ας κερδίσει»
Οι παίκτες που την υπέγραψαν...
Παναθηναϊκός: Δημήτρης Διαμαντίδης, Στράτος Περπέρογλου, Νικ Καλάθης, Πατ Καλάθης, Κώστας Τσαρτσαρής, Ίαν Βουγιούκας, Αλέξης Κυρίτσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Φώτης Ζούμπος, Γιάννης Καραμαλέγκος.
Ολυμπιακός: Βασίλης Σπανούλης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Μιχάλης Πελεκάνος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Κατσίβελης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου