Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ.

Με έκπληξη είδαμε στη δημοσιότητα μία σοβαρή διένεξη μεταξύ, της ομάδας του προηγούμενου προέδρου της Άρσης Βαρών,κατά του τετράκις Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα.

Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το παρασκήνιο, που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του Πύρρου Δήμα,ο οποίος όμως με αυτοσυγκράτηση αντιμετωπίζει τα εις βάρος του μεθοδευμένα γεγονότα.

Είναι χαρακτηριστική η μετρημένη και σοβαρή ανακοίνωση που έδωσε ο Ολυμπιονίκης στην οποία αναφέρει τα εξής:


 Πύρρος Δήμας ...

Ημερομηνία: 07 Αυγούστου, 2013 19:39
1
Βγήκε στην αντεπίθεση ο Πύρρος Δήμας με νέες καταγγελίες


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, βγήκε στην...αντεπίθεση και με ανακοίνωση που εξέδωσε με τη μορφή επιστολής, απάντησε στις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εις βάρος του.
Αναλυτικά η επιστολή:
"Οι άνθρωποι που οδήγησαν το άθλημα της άρσης βαρών το 2008, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, στο γκρεμό και στην απόλυτη καταστροφή, επανέρχονται μετά από χειμερία νάρκη έξη χρόνων.
Δυστυχώς όλοι ακόμα θυμόμαστε με οδύνη τα γεγονότα του 2008, εκτός από αυτούς που διοικούσαν τη συγκεκριμένη περίοδο και στη συνέχεια κρύφτηκαν αφήνοντας πίσω τους καμένη γή και χρεωμένη την ομοσπονδία με 400.000 δολάρια πρόστιμο στην IWF.
Με πραξικοπηματικές ενέργειες, που θυμίζουν πραγματικά άλλες παλαιότερες άσχημες εποχές και παρά την αποχή τους από κρίσιμες συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, όπου άφηναν το άθλημα στη τύχη του, μα πάνω από όλα με ψεύδη και μυθεύματα, προσπαθούν για την ανατροπή του ΔΣ.
Τότε, το 2008, δέχθηκα μετά από προτροπή και του ηγέτη του αθλήματος Γιάννη Σγουρού να περάσω μπροστά και να αναλάβω την επιστροφή στη σιγουριά, την καθαρότητα, την αναστήλωση της ομοσπονδίας και κατόπιν, με πελώρια υπομονή, στις επιτυχίες.
Σήμερα λοιπόν, διαπιστώνω διάφορα απίστευτα, όπως για παράδειγμα, συζητήσεις  που δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό διεξάγονται  σε υψηλούς τόνους  να «βαφτίζονται» απειλές και χειροδικίες.
Για να πετύχουν το στόχο τους, ορισμένοι από τους πρωτεργάτες, ωφελημένοι επί πολλά χρόνια με αποσπάσεις από τις εργασίες τους,  χρησιμοποιούν απειλές εναντίον των Ομοσπονδιακών προπονητών και των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας και τους τρομοκρατούν ότι θα τους απολύσουν.
Όλα αυτά τα χρόνια ταυτόχρονα με την καταπολέμηση του ντόπινγκ αναγκάστηκα να συγκρουστώ με νοοτροπίες και κεκτημένα μελών του Δ.Σ της περιόδου 2008.
Προχωρήσαμε σε περικοπές δαπανών αλλά κυρίως κόψαμε τα «προνόμια» ορισμένων μελών του Δ.Σ. Διαπιστώσαμε στην πορεία, σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων και για τον λόγο αυτόν με πρόσφατη  απόφαση του Δ.Σ  ορίσαμε υπεύθυνη διαχείρισης λογιστηρίου.
Ως αποτέλεσμα   αυτής της  συνεχούς  προσπάθειας σ΄όλα τα επίπεδα  έχουμε,  μέλη του Δ.Σ τα οποία  διοικούσαν την περίοδο του 2008 και απολάμβαναν προνόμια και κεκτημένα  να θέλουν σήμερα να ανατρέψουν την διοίκηση της Ομοσπονδίας μετά μάλιστα από τα θαυμάσια αποτελέσματα μας στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες, την  δημόσια απονομή ευσήμων για τον πόλεμο μας ενάντια στη μάστιγα του ντόπινγκ και  την  τιμητική εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, 1ος μεταξύ 39 υποψηφίων.
Οι λόγοι είναι προφανείς, έχουνε χάσει τα «προνόμια» που είχαν εξασφαλίσει στο παρελθόν και επιχειρούν με κάθε τρόπο, την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου της ομοσπονδίας άρσης βαρών, προκειμένου προφανώς να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής που άφησαν μισοτελειωμένο το 2008 μετά το πελώριο σκάνδαλο ντόπινγκ.
Τους πληροφορώ λοιπόν ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια της άρσης βαρών, οι άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν το άθλημα δηλώνουν κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι το τραγικό και πρωτοφανές για την ιστορία του αθλήματος παρελθόν του 2008 όχι μόνον δεν θα επαναληφθεί αλλά θα διαγραφεί εντελώς από την ελληνική άρση βαρών. Αντίθετα θα υπάρχει μία πρωτοφανής επιβράβευση των αθλητών και προπονητών για τη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά στα γυμναστήρια".

σχόλιο:
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΕΔΩΣΕ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;
Θ.Συνοδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου