Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Λοιπόν, χαιρετίσματα στην Εξουσία! Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι του έκαναν, του κ. Μαρινάκη, «τα μούτρα κρέας»…
Προς τι όλη αυτή η βαβούρα και το κατεβατό κατηγοριών, που όλοι νομίσαμε ότι το λιγότερο που θα συνέβαινε θα ήταν να τον βάλουν φυλακή και να του δεσμεύσουν την περιουσία κ.λπ, κ.λπ;
Αντί αυτού είδαμε τον κ. Μαρινάκη να φεύγει ατσαλάκωτος από τα Δικαστήρια, πληρώνοντας ένα ευτελές- για τα δικά του δεδομένα- ποσό, ως εγγύηση.
Κατά τα άλλα, όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση περιουσιακού στοιχείου, αλλά, αντιθέτως, ανακοινώθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10 εκατομμύρια, τα οποία θα καλύψει εξολοκλήρου ο κ. Μαρινάκης!
Καθησύχασε μάλιστα τους οπαδούς της επιχείρησης του, ότι αυτός θα είναι το αφεντικό και τύποις θα υπάρχει μια Διοικούσα Επιτροπή, που θα εκτελεί τις εντολές του. Δηλαδή, ούτε γάτα, ούτε… ζημιά.
Και όπως είπε ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η UEFA, «είναι ενημερωμένη για όλα και δεν υπάρχει κανένας φόβος-κίνδυνος για τίποτα».
«Γκρεμίστηκαν» και οι ελπίδες του κ. Αλαφούζου, ότι , θα μπορούσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να πάρει τη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο «Τσάμπιονς Λίγκ»… Για τα λεφτά, εννοείται, αφού γι΄ αυτά γίνεται ο καυγάς.
Όπως ήταν επόμενο, μετά τις ραγδαίες εξελίσσεις, ξεκίνησαν και οι «λυκοφιλίες» εναντίον του «κοινού εχθρού». Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος, εναντίον Βαγγέλη Μαρινάκη…
Εδώ είναι να γελάει και να κλαίει κανείς, για τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο «επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
Πάντως, αυτή η υπόθεση, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πάει σε μάκρος. Το παιχνίδι χοντραίνει, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά, οι φιλοδοξίες των «ανταγωνιστών» ξεχειλίζουν, οι στόχοι τους ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ποδοσφαίρου.
Και το χειρότερο, μεταφέρουν τις μεταξύ τους επιχειρηματικές συγκρούσεις στους οπαδικούς «στρατούς», βάζοντας τους οπαδούς των οπαδούς τους να «σκοτώνονται» για τα συμφέροντα του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη, του Αλαφούζου…
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή παροιμία: «χωρίς κέρδος κέρατα»…

http://www.imerodromos.gr/kerata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου