Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΟΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

Ο πρόεδρος της ΕΣΟΑ κ αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας
 κ. Γιώργος Ανδρεάδης

Ο Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κ. Γεώργιος Ανδρεάδης, κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στη Βαρκελώνη, τιμήθηκε από τον Πρόεδρό της Carlo Croce με τη μέγιστη διάκριση «Beppe Croce Award».

Το έπαθλο αυτό τιμά τις προσωπικότητες εκείνες οι οποίες προσέφεραν εθελοντικά εξαίρετες υπηρεσίες στο Άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Ο κ. Γεώργιος Ανδρεάδης στην ομιλία του που ακολούθησε τη διάκρισή του, ανέφερε μεταξύ των άλλων.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μου αποτελεί η σημερινή ημέρα. Καθώς λαμβάνω το βραβείο «Beppe Croce» θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τόσο εσάς όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η σημερινή μου διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει τα 44 συναπτά έτη από το 1972 που ήλθα το πρώτον σε επαφή και συμμετείχα στο μέγα έργο της «International Yachting Racing Union». Ακολούθως ως Πρόεδρος Επιτροπής, Μέλος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος, σεμνύνομαι ότι προσέφερα στη μεγάλη προσπάθεια της ανάπτυξης της Ιστιοπλοΐας στον παγκόσμιο χώρο.

Να μου επιτραπεί να αναφέρω ότι ασχολήθηκα με την Ιστιοπλοΐα από νεαρά ηλικία και το 1968 μετείχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη
φορά, στο Μέξικο. Έκτοτε έχω αδιάσπαστη παρουσία στη μέγιστη αυτή οργάνωση από διάφορες θέσεις. Σε όλο αυτό το διάστημα είχα τη χαρά να συνεργασθώ και να συνεισφέρω στη διοικητική και τεχνική ανάπτυξη της Ομοσπονδίας, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα».
Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας στην ανακοίνωσή της αναφορικά με τη βράβευση του κ. Γεωργίου Ανδρεάδη αναφέρει και ορισμένα βασικά στοιχεία της σταδιοδρομίας του και της ευρύτερης πορείας και προσφοράς του στο Άθλημα.

Χαρακτηριστικά τονίζει:
Το πάθος του κ. Γεωργίου Ανδρεάδη για τη θάλασσα τον έφερε να μετέχει δυο φορές στους Ολυμπιακούς το 1968 στην κατηγορία «Ιπτάμενου Ολλανδού» και το 1976 στο Μόντρεαλ στην κατηγορία «Σόλινγκ» ενώ αδιάσπαστα μετέχει σε αγώνες επί 40 έτη.

Πέρα από τη συγκομιδή εθνικών και διεθνών τίτλων ο κ. Γεώργιος Ανδρεάδης, προσέφερε πλούσιο διοικητικό έργο στην Ιστιοπλοϊκή Οικογένεια και βοήθησε στην ανάπτυξη του Αθλήματος διεθνώς.
Ακολούθως η «IRYU» αναφέρει ότι ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ιδρυτικό Μέλος της ΕΣΟΑ και Πρόεδρός της από το 2000, βοήθησε ιδιαίτερα στον οργανωτικό σχηματισμό του Ολυμπιακού Κινήματος στη χώρα, αλλά και την προώθηση των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας.

Η αναφορά της «IRYU» προσθέτει ακόμη ότι ο κ. Γεώργιος Ανδρεάδης ήταν Αρχηγός της Ιστιοπλοϊκής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας επί σειρά ετών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τιμηθεί το 2010 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τα διάσημα «Olympic Order».

Να τονισθεί ακόμη ότι ο κ. Γεώργιος Ανδρεάδης υπήρξε μέλος του ΔΣ της, 1994 – 1998 και 2008 – 2012, ενώ δυο φορές διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα με την πλούσια διεθνή δράση του ο κ. Γεώργιος Ανδρεάδης ενισχύει και χορηγεί τις ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες στον ελλαδικό χώρο, για περισσότερα από 40 χρόνια, ενώ έχει ανακηρυχθεί ως Επίτιμος Πρόεδρος και και της Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Αναφορικά  το έπαθλο «BEPPE CROCE»,απονέμεται σε ανάμνηση του Ιταλού Προέδρου κατά το διάστημα 1969 – 1986,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου