Γράφει ο Απόστολος Κόντος
Είχα πεί στο προηγούμενο άρθρο μου ότι η Ρεάλ θα παρουσιαστεί διαφορετική μετά την ταπεινωτική ήττα του πρώτου αγώνα και θα ζητήσει εκδίκηση.
Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η εμφάνιση του Παναθηναικού που φαίνεται έμεινε στις δάφνες και στα πανηγύρια της πρώτης αναμέτρησης και αποπροσανατολίσθηκε.
Στο α’ ημίχρονο ο Αντετοκούνμπο με τον Γκίστ «έβγαλαν» από το παιχνίδι τον Ντόνσιτς αλλά η μέτρια εμφάνιση τους Τζέιμς δεν βοήθησε ώστε να ξεφύγουμε στο σκόρ.Αντιθέτως στο β΄ ημίχρονο ο Τζέιμς ήταν καταλύτης στο σκοράρισμα.
Η συνεργασία Πέιν και Ντένμοντ στην άμυνα ήταν εκπληκτική
Ο Τέιλορ στην δεύτερη περίοδο αλλά και οι Κάρολ και Ρέγες, στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο, ουσιαστικά μας «σκότωσαν» βρίσκοντας ευκαρίες να σουτάρουν από την αδύνατη πλευρά με εκληκτική ευστοχία
Ο Παναθηναικός δεν είχε το περφερειακό σούτ και δεν μπορούσε να ελέγξει την άμυνα και τα ριμπαόυντ (21-35) και μοιραία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκόρ με χειρότερη περίοδο την τρίτη (21-32).
Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά από το 61-68 έγινε η αντεπίθεση που όμως δεν είχε διάρκεια.
Ο Παναθηναικός ήταν πολύ καλός σε πολλά σημεία αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τις μονομαχίες και τα ριμπάουντ.
Η Ρεάλ δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναικό, ο οποίος μπορεί μέσα στην Μαδρίτη να πάρει και πάλι το αβαντάζ, αρκεί να προσέξει τις λετομέρειες στις οποίες δεν ήταν καλός σήμερα.
Το σημερινό παιχνίδι πρέπει να ξεχασθεί γρήγορα και να προετοιμαστεί η ομάδα, αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά για τα δύο παιχνίδια στην Ισπανία.
Μπορεί ο Παναθηναικός να πάει στο Βελιγράδι, γιατί και τους παίχτες έχει αλλά και τις αγωνιστικές αρετές, αρκεί να μην επαναληφθεί η σημερινή εμφάνιση.
Ψηλά λοιπόν το κεφάλι και ραντεβού στην Μαδρίτη.

ΥΓ: Για την διατησία θα επαναλάβω αυτό που έχουμε πεί πολλές φορές αλλά και που βλέπει όλος ο κόσμος. Ο Παναθηναικός δεν αντιμετωπίζεται σαν ίσος προς ίσον.
ΥΓ1: Πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στον υπέροχο κόσμο μας που στάθηκε στην ομάδα παρἀ την κακή εμφάνιση και την χειροκρότησε στο τέλος.

Απόστολος Κόντος

http://www.panathinaikoskosmos.com/344787/psila-to-kefali-vlepoyme-madriti/