Τρίτη, 17 Απριλίου 2018


‘Να είχα χίλια μάτια να σε βλέπω’
Γράφει ο Απόστολος Κόντος

Ένας εκπληκτικός Παναθηναικός, πραγματοποιώντας ονειρεμένη εμφάνιση, ίσως την καλύτερη των τελευταίων ετών, γονάτησε και ταπείνωσε την Ρεάλ με 95-67 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στην σειρά των play – offs.Με ένα εκρητκτικό ξεκίνημα κατάφερε με την περιφερειακή του άμυνα να εξουδετερώσει (σε εημείο ταπείνωσης) τα ατού της Ρεάλ και την έκανε να φαίνεται πολύ μικρή ομάδα.
Ήταν ουσιαστικά να βλέπουμε έναν αγώνα πυγμαχίας, όπου η Ρεάλ έμοιαζε με ζαλισμένο πυγμάχο.
Με υψηλά ποσοστά στα τρίποντα, αλλά και στα δίποντα και με περιφερειακή άμυνα που έμοιαζε σαν τανάλια στα χέρια έμπειρου εργάτη, κατάφερε να αποζημειώσει όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κελιστό του ΟΑΚΑ αλλά και όλη την φίλαθλη Ελλάδα.
Ο Πασκουάλ διαβάσμενος κατάφερε να χαλάσει τον ρυθμό των Ισπανών, σταμάτησε το παιχνίδι τους με πολύ καλή περιφερειακή άμυνα και καθοδήγησε με μαεστρία την ομάδα στην επίθεση, βγάζωντας συστήματα για περιφερειακά σούτ αλλά και από μέσα απο την ρακέτα.
Άν και όλοι οι παίχτες ήταν καταπληκτικοί, δεν μπορείς να μην σταθείς στον Καλάθη που έκανε ονειρεμένο παιχνίδι τόσο στην άμυνα αλλά όσο και στην επίθεση με τις εκπληκτικές ασίστ (16 σε τρία δεκάλεπτα) και με βοήθεια στο σκοράρισμα, στον Τζέιμς με την γνωστή εκρηκτική του διείσδυση άλλα και το σκοράρισμα, τον Αντετοκούνμπο με το πάθος που τον διακρίνει, άλλα και όλα τα παιδιά που ο καθένας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.
Τέλος, ο κόσμος ήταν φανταστικός κάνωντας το ΟΑΚΑ καμίνι αλλά και κόσμιος και για αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί ουσιαστικά έκανε τον αγώνα γιορτή.
Πρέπει όμως να καταλαγιάσουν οι πανυγηρισμοί γιατί όσο καλά και να έπαιξε ο Παναθηναικός, αυτό είναι μόνο το 1-0.
Πρέπει την Πέμπτη να πάμε συγκεντρωμένοι και με σύνεση, άλλα με το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα για να κάνουμε το 2-0, αναγνωρίζοντας ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από το σημερινό γιατί μια ταπεινωμένη Ρεάλ θα ζητήσει εκδίκηση.
Βέβαια με τέτοιες εμφανίσεις και τόσο όμορφο και πληθωρικό μπάσκετ, ο Παναθηναικός που μόνο αρετές έδειξε σήμερα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σεμνοί και πανέτοιμοι, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και το Βελιγράδι μας περιμένει, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς
Απόστολος Κόντος
http://www.panathinaikoskosmos.com/344527/na-eicha-chilia-matia-na-se-vlepo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου