Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

ΧΑΡΗΣ ΣΒΥΝΕΛΗΣ


ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
Ο ΧΑΡΗΣ ΣΒΥΝΕΛΗΣ
Φτωχότερος ο Ελληνικός Αθλητισμός''Εφυγε''

Ο π.Πρωταθλητής της Πυγμαχίας  Χαράλαμπος Σβυνέλης επί σειρά ετών αθλητικό στέλεχος του Παναθηναϊκού Α.Ο της 'Ενωσης Φιλάθλων Βαρέων Αθλημάτων και της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας 
Αγαπημένος φίλος


 Η εξόδιος ακολουθία ,την ερχόμενη Τετάρτη 24-4 ώρα 3 μεσημέρι στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου
ΧΑΡΗΣ ΣΒΥΝΕΛΗΣ: 


10 Χρόνια πρωταθλητής στις κατηγορίες 54 - 57 - 60

 από το 1951 μέχρι το 1960.

Όταν δεν υπήρχε διοικητική υποδομή στην πυγμαχία και ο Χριστοφοράκος ή ο Βαρθολομαίος ψάχνανε στο εξωτερικό να αναδιπλώσουν το πηγαίο ταλέντο τους ο Χάρης από έφηβος αγωνιζόταν με τις γροθιές του (στην κυριολεξία ή μεταφορικά) να καθιερώσει το Μποξ στη χώρα μας. Πρωταθλητής το 1951 (γεννήθηκε το 1933) μέχρι το 1960 στις κατηγορίες από 51 μέχρι 63,5 κ., ακολούθως για 6 δεκαετίες παραμένει πιστός σ’ αυτό το τόσο σκληρό Σπορ που απόλυτα πιστεύει. Το έχει υπηρετήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό από κάθε πλευρά. Ως αθλητής, ως προπονητής, ως διαιτητής, ως παράγων  ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, αλλά και ως Σύμβουλος του ΠΑΟ. Η συνεισφορά του τον  καθιέρωσε ως τον άνθρωπο παράδειγμα της πλέον εντυπωσιακής, έμπρακτα εφαρμοζόμενης αφοσίωσης.


Τόσο ο Παναθηναϊκός Α.Ο ,οι Παλαίμαχοι Πρωταθλητές του, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας όσο και η Ε.ΦΙ.Β.Α εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια. 
Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Αθλητών και Πρωταθλητών όλων των Αθλημάτων του Παναθηναϊκού Α.Ο εκφράζει όλη τη λύπη στο θλιβερό άγγελμα του π.Πρωτοπυγμάχου ΧΑΡΑΛΑΜΟΥ ΣΒΥΝΕΛΗ που τόσα έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό και ευρύτερα στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την οδύνη της Οικογένειας Σβυνέλη και τη θλίψη των Φιλάθλων της ομάδος μας .

Δια 
το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
Απόστολος Κόντος            Γεώργιος Λιβέρης


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 


Ο Χαράλαμπος Σβυνέλης
 Γεννηθηκε στην Αθήνα το1933.
Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της πυγμαχίας στον Α.Ο Παναθηναϊκό.
Ήταν Οκτώβριος του 1947 όταν ο μεγάλος δάσκαλος Γάλλος προπονητής κ.Βιέν ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να δει τον πρωταθλητή μας Κώστα Βαρθολομαίο,τον οποίο και πήρε αργότερα στη Γαλλία. Δίπλα του ο Χαραλάμπος Σβυνέλης έλαβε τα πρώτα του μαθήματα. Στη συνέχεια με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Γ.Βαρθολομαίο γυμνάζεται και έλαβε μέχρι το 1951 μέρος με επιτυχία σε πολλούς πυγμαχικούς αγώνες.


Το 1952 έλαβε μέρος στο 1ο επίσημο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας στο οποίο ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος. Από το 1952 εως και το 1960 ανακηρύσσεται συνεχώς Πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες από 51kg έως 63,5kg.
Αποτελεί μόνιμο μέλος της Εθνικής Ομάδος, όπου αγωνίζεται με επιτυχία απέναντι σε Τούρκους, Αιγυπτίους, Λιβανέζους, Ιρανούς και άλλους πυγμάχους.
Το 1959 ως μέλος Μεσογειακής Ομάδας, αγωνίζεται στην Βηρυτό του Λιβάνου όπου άφησε καλές εντυπώσεις μετά από την νίκη του απέναντι στον Γάλλο αντίπαλό του στην κατηγορία των 57 κιλών.


Το 1960 ως μέλος της Βαλκανικής Ομάδας συμμετέχει με επιτυχία στους Βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης.
Το 1961 με πρόσκληση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας εισάγεται στο Ινστιτούτο των Σπορ (I.N.S) στο Παρίσι όπου παίρνει το δίπλωμα του προπονητή.
Επιστρέφοντας στην χώρα μας ανέλαβε το τμήμα Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού με μεγάλη επιτυχία. 
Το 1970 με πρόσκληση της Γαλλικής Τεχνικής ηγεσίας και των υπευθύνων της Ακαδημίας(I.N.S.) κ.κ Ουζιέ & Σιμάνιακ αναλαμβάνει να εργασθεί μαζί με τον τότε μεγάλο τεχνικό Μαρσέλ Πετί στην Λιμπρεβίλ Καμπόν .
Το 1971 επιστρέφει στην Ελλάδα και μαζί με τον Γ. Λουϊζο αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία της Ελληνικής Πυγμαχίας (1971-1972).


Από το 1976 έως 2013 είναι έφορος στον Παναθηναϊκό και μέλος του της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, όπου έχει εκλεγεί πολλές φορές μέλος του Διοικητικού της Συμβουλιου και έχει διατελέσει Ταμίας και  Αντιπροέδρος. 
Το 1983 γίνεται μέλος της οικονομικής επιτροπής της Ε.Α.Β.Α. και 
Το 1994 γίνεται μέλος της επιτροπής ασφαλείας της Α.Ι.Β.Α.
Διετέλεσε ταμίας στο  Δ.Σ του Π.Α.Ο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου