create your own banner at mybannermaker.com!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

RULES CHANGE
RESULT DON’T

Ο τίτλος δεν είναι δικός μας. Είναι του επίσημου Δελτίου Τύπου της ISSF, δηλαδή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF), η οποία και αφιέρωσε σελίδες σχολίων.








Του Γιώργου Λιβέρη

Ο τίτλος αφορά την αρχή αλλαγής των κανονισμών στους τελικούς, που όμως ουδόλως άγγιξε την Κορακάκη, αφού παραμένει στην κορυφή. Άλλες εκφράσεις θαυμασμού αποτελούν το «Magic year for Anna» και «Crazy Season» που δεν χρήζουν μετάφρασης.
Άλλα ας δούμε τα πράγματα με την απαραίτητη νηφαλιότητα.

Δύο μήνες μετά την αναπάντεχη – για τους περισσότερους – εντυπωσιακή διπλή Ολυμπιακή επιτυχία της Άννας Κορακάκη, στο Σκοπευτήριο Deodoro του Ρίο, ήρθε η «βελτιωμένη και επαυξημένη» έκδοσή της στο «Tiro a Segno» της Μπολόνια.

Τα δυο Ολυμπιακά Μετάλλια στη Βραζιλία είναι απείρως ισχυρότερα των αντίστοιχων δυο Μεταλλίων στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, όμως όλα τα υπόλοιπα στοιχεία συγκλίνουν υπέρ της Κορακάκη και της ιταλικής πόλης.

Κατ’ αρχήν, όχι η επιβεβαίωση, αλλά η πιστοποίηση υπεροχής δεν αποτελεί κάτι σύνηθες μετά την περίοδο χαλάρωσης που πάντα ακολουθεί την πίεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδίως από τους θριαμβευτές.

Επί πλέον ήρθε η Κορακάκη και στον κύριο κορμό του αγώνα το 584/600 στο Σπορ Πιστόλι (από το Ρίο) το βελτίωσε σε 585, ενώ το 387/400 (επίσης από το Ρίο) στο Αεροβόλο το ανέβασε στα 391/400 που ισοφαρίζει το
Παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι βρίσκεται στο τελευταίο έτος της ηλικίας αυτής.

Πρόσθετα στα παραπάνω, τα Μετάλλια του Ρίο: Χρυσό – Χάλκινο έγιναν στην Μπολόνια: Χρυσό – Αργυρό, με πάντα ως αντιπάλους τις πλέον επιλεγμένες Σκοπεύτριες από όλο τον κόσμο.

Όλα τα ανωτέρω δεν επιτεύχθηκαν με μια προσήλωση προετοιμασίας ή εντατικές προπονήσεις (σε ποιο Σκοπευτήριο άλλωστε;), αλλά αποτελούν την έκφραση του πηγαίου ταλέντου της, του σιδερένιου χαρακτήρα της, της ικανότητας προσαρμογής στις απαιτήσεις του Αθλήματος και κυρίως στην αυτοκυριαρχία της.

Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπούν όλα τα δεδομένα και οι νόμοι που διέπουν και καθορίζουν το άθλημα της Σκοποβολής και τα ισχύοντα για τον επηρεασμό των Αθλητών από την ψυχοσύνθεση της ημέρας.

Έτσι η Κορακάκη αποχαιρετούσα την κατηγορία «Εφήβων» υπέταξε κατ’ επανάληψη αντιπάλους όλων των ηλικιών με τεράστια πείρα και διακρίσεις ετών.

Ασφαλώς ένα πρόβλημα παραμένει. Δεν ανέκυψε τώρα. Πως τέτοια ταλέντα δεν ανακαλύπτονται νωρίτερα, αλλά διαπιστώνονται μετά από Ολυμπιακές νίκες!

Βεβαίως αυτό θα έπρεπε να γίνεται όχι μόνο δια της σωστής επιλογής, αλλά κυρίως από την διαπίστωση της ιδιοσυγκρασίας ενός ατόμου, αφού καλώς γνωρίζουμε ότι οι Υπεραθλητές δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, ούτε γίνονται, αλλά γεννιούνται.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στον τελικό του Αεροβόλου Πιστολίου, η Άννα ισοβάθμησε (κατά σπάνια περίπτωση) με την 32 ετών Μεξικάνα Αλεξάνδρα Βάσκεζ, η οποία ήταν 4η στο Ρίο. Έτσι έπρεπε να συνεχίσουν με μια ακόμη βολή, όπου η Βάσκεζ σημείωσε 9,8 και η Άννα 9,1. Δηλαδή αιφνίδιος θάνατος.

Με την ευκαιρία της νέας μεγαλειώδους επιτυχίας, σας υπενθυμίζουμε το ειδικό έντυπο των 36 σελίδων που η ΕΣΟΑ τύπωσε με τα «ΠΛΗΡΗ» αποτελέσματα των Ελλήνων στο Ρίο, ως συμπλήρωμα του Βιβλίου μας με τους OLYMPIANS, όλων των εποχών ενώ σας παραθέτουμε και ένα απόσπασμα από τη σελίδα 20 με τους Έλληνες με τις περισσότερες
συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 μέχρι και το 2016. Όσοι επιθυμούν να έχουν το Βιβλίο και το Ένθετο – Συμπλήρωμα του Ρίο, μπορούν να πληκτρολογήσουν info@hoa.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου