create your own banner at mybannermaker.com!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ

Ο  Γιώργος Χατζηνάσιος γνωστός Παναθηναϊκός Φίλαθλος 
παίζει τον ύμνο του Παναθηναϊκού , ο κόσμος χειροκροτεί  και συγκινημένος δακρύζει.  (8) Facebook

...........................................................................

Με την ίδια γυναίκα πάνω από 45 χρόνια

Όταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος σπούδαζε στο Παρίσι, η Μαρία, ήδη «τσιμπημένη» μαζί του, του έστελνε συνέχεια γράμματα σε γαλάζιο επιστολόχαρτο και σε γαλάζιο φάκελο. Όταν μετά από χρόνια ο Γιώργος Κανελλόπουλος του έδωσε στίχους και ο Χατζηνάσιος διάβασε «Τα γαλάζια σου γράμματα», έπαθε πλάκα. Νόμιζε ότι ο στιχουργός είχε μιλήσει με την Μαρία…

0
2011

Όταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος σπούδαζε στο Παρίσι, η Μαρία, ήδη «τσιμπημένη» μαζί του, του έστελνε συνέχεια γράμματα σε γαλάζιο επιστολόχαρτο και σε γαλάζιο φάκελο. Όταν μετά από χρόνια ο Γιώργος Κανελλόπουλος του έδωσε στίχους και ο Χατζηνάσιος διάβασε «Τα γαλάζια σου γράμματα», έπαθε πλάκα. Νόμιζε ότι ο στιχουργός είχε μιλήσει με την Μαρία…

Ο Γιώργος και η Μαρία Χατζηνάσιου είναι μαζί εδώ και 45 χρόνια και έχουν αποκτήσει 2 κόρες κι ένα γιο. Μιλώντας με την Μαρία Χατζηνάσιου στο τηλέφωνο, ακούστε την θεϊκή σύμπτωση που μου αποκάλυψε. Και οι δύο κόρες τους  γεννήθηκαν 19 Ιανουαρίου – σαν τον πατέρα τους – και ΔΕΝ είναι δίδυμες!


Ο Γιώργος Χατζηνάσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 19 Ιανουαρίου 1942. Γιος του καθηγητή μουσικής Αγάπιου Χατζηνάσιου, ο οποίος μάλιστα εθεωρείτο ένας από τούς καλύτερους σαξοφωνίστες, της εποχής του, και της Άννας. Το επώνυμο Χατζηνάσιος το απέκτησαν όταν ο παππούς του, Γεώργιος πήγε στους Άγιους Τόπους με τον πατέρα του Αθανάσιο, ο οποίος βαπτίστηκε και ονομάστηκε (Χατζής – Αθανάσιος) Χατζηνάσιος.

Ο μικρός Γιώργος δείχνοντας από μικρός έφεση στην μουσική, άρχισε μαθήματα πιάνου από 6 χρονών στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, κατόπιν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό Ωδείο και στο Παρίσι όπου σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας.

Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλήση στην Τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην Ελληνική Μουσική. Το 1972, στα 30 του κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως συνθέτης με τον δίσκο: «4 – 5 – 3». Από τότε έχει γράψει πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τους οποίους πολλοί τιμήθηκαν με χρυσή και πλατινένια διάκριση, με τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές: Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Σταμάτη Κόκοτα, Στράτο Διονυσίου, Αλέκα Κανελλίδου, Τάνια Τσανακλίδου κ.α


Έκτος από τα τραγούδια έκανε μουσική 

για 


το θέατρο, τον κινηματογράφο, την 


τηλεόραση αλλά και για όπερα όπως και 


συμφωνική μουσική.


Διεθνής σολίστ πιάνου

Ως Σολίστ Πιάνου έδωσε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο Carnegie Hall, στο Concert House της Βιέννης, στο White House του Λονδίνου, στην Κύπρο, στη Σόφια κ.α. Το 1985 έγινε η συγγραφή της Όπερας «Ελ Γκρέκο» που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, και παρουσιάσθηκε σε μορφή Concerto για πιάνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μελοποιήσει το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και την Βυζαντινή τριλογία που αναφέρεται στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, με τίτλο «Χρονικόν της Αλώσεως» με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Όπερας της Σόφιας, τη Χορωδία της Μακεδονίας, πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπό τη διεύθυνση του συνθέτη


Η «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» σε μορφή Συμφωνικής Καντάτας, με ερμηνευτές τον Πέτρο Γαϊτάνο και τον Γρηγόρη
Βαλτινό παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με θριαμβευτική επιτυχία καθώς και στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.
Το ίδιο έργο υπό τη διεύθυνση του συνθέτη με 140 μουσικούς – χορωδούς και solist παρουσιάσθηκε το καλοκαίριρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά το 2007,

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «Κρίμα το Μπόι σου» και ακολούθησαν πολλές ακόμα, όπως το «Μάθημα Σολφέζ» που μας εκπροσώπησε στη Eurovision το 1977!


Τέλη της δεκαετίας του ΄70, σε πάρτι στο σπίτι του Γιώργου, με την φίλη μου Ίριδα Ζαχμανίδη.

Με τον Δημήτρη Μητροπάνο είχαν κάνει το άλμπουμ «Τα Συναξάρια». Κάτω, όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος μου είχε γράψει στο εξώφυλλο: «Νίκο μου όλοι σου κάνουν αφιερώσεις για την αγάπη τους, εγώ όμως σε θαυμάζω…» Γιώργος Χατζηνάσιος 



Ο δίσκος «Σήμερα» με την Μαρινέλλα σημείωσε απίστευτη επιτυχία… 
«Να παίζει το τρανζίστορ τ΄ Αμερικάνικα» κλπ.


Με την Τάνια Τσανακλίδου όταν έκαναν τον «Ανθρωπάκο»

Με τις αγαπημένες του, Βίκυ Μοσχολιού και Δήμητρα Γαλάνη


Στην Γαλάνη είχε γράψει απίστευτα τραγούδια σε πολλούς δίσκους



Με τον Γιάννη Πάριο και δεξιά με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που ουσιαστικά αυτός ήταν που τον ανακάλυψε δίνοντάς του να τραγουδήσει το τραγούδι των τίτλων της σειράς 

Με την Νάνα Μούσχουρη είχαν κάνει το άλμπουμ «Η 11η εντολή» σε στίχους Νίκου Γκάτσου

Με την σύζυγο του, την Μαρία και την κόρη τους την Άννα

Έχει δύο κόρες, την Άννα και την Μαργαρίτα (επάνω) που όπως σας είπα χωρίς να είναι δίδυμες, γεννήθηκαν και οι δύο την ίδια ημερομηνία με τον πατέρα τους: 19 Ιανουαρίου. Σήμερα η Μαργαρίτα (αριστερά), ζει με την οικογένειά της στη Γενεύη, ενώ η Άννα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τα εικαστικά.


Ο Χρήστος Χατζηνάσιος αν και στην αρχή ακολούθησε και εκείνος τον δρόμο του τραγουδιού, στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που είχε σπουδάσει. Τα ναυτιλιακά. Μετά από 9 χρόνια σε Σιγκαπούρη, Λονδίνο και Μονακό, επέστρεψε και ζει πια στην Αθήνα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου