Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Ξανά προς τη δόξα τραβά ή θ’ αρχίσουμε τις παροιμίες για τους Γιάννηδες;

Πολλά πράγματα μπήκαν στο τραπέζι μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού. Και σημαντικά. Βέβαια ομολογώ ότι το δικό μου χαμηλό επίπεδο IQ δυσκολεύεται να καταλάβει ορισμένα πράγματα, ιδίως αναφορικά με τους αριθμούς και τις προθεσμίες. Υπάρχει ένα μικρό comfusion με… Alafusion.
Ας πούμε με το δάνειο. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ υπήρξε διαρροή -όχι από εμένα σίγουρα- προς μερίδα ΜΜΕ ότι το τραπεζικό δάνειο εξασφαλίστηκε. Μια μέρα μετά διαψεύδονταν κατηγορηματικά από ανθρώπους που ήταν οι πρώτοι… ύποπτοι της διαρροής. Ακολούθησε η ενεργοποίηση του Ολυμπιακού με αυθόρμητες διαρροές και δημοσιεύματα. Το μεσημέρι της Τρίτης οικονομικές πηγές ανέφεραν ότι περίπου έγινε πραξικόπημα στην Εθνική Τράπεζα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της και πρώην μέλος -που εκπροσωπούσε την οικογένεια Βαρδινογιάννη- της ΠΑΕ, Απόστολο Ταμβακάκη να δίνει το δάνειο στον Παναθηναϊκό. Στο Δ.Σ. ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για πόλεμο από τον Ολυμπιακό και ναυάγιο του δανεισμού από την Εθνική. Τώρα κάνει προσπάθεια για να δανειστεί από τρεις τράπεζες το ποσό ώστε να το πάρει πιο εύκολα.
Εδώ έρχεται το δεύτερο μπλέξιμο. Ο Αλαφούζος έλεγε για 5 εκατ. ευρώ δάνειο, κάποιοι άνθρωποι του μιλούν για 7 εκατ. ευρώ, άλλοι αναφέρουν όσα περισσότερα τόσο καλύτερα. Ας υπενθυμίσω απλά ότι το δάνειο είναι δάνειο και κάποτε πρέπει να αποπληρωθεί. Και επίσης αυτός που θα το πληρώσει φαίνεται πως θα είναι η ΠΑΕ, καθώς οι εγγυήσεις Αλαφούζου όσο προχωρούν οι μέρες υποχωρούν.
Το τρίτο και κύριο μπλέξιμο αφορά τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει ο Αλαφούζος. Τα 2 εκατ. ευρώ έχουν… εξαφανιστεί. Θα έπρεπε ήδη να έχουν μπει στους λογαριασμούς των παικτών. «Φάγαμε» δύο ημέρες και από αυτή την εβδομάδα και δεν μπήκαν, ενώ στο Δ.Σ. ούτε που αναφέρθηκαν. Ας πάμε στο δάνειο. Άνθρωποι κοντά στον Αλαφούζο έλεγαν χθες ότι έχουν εξασφαλίσει τα 6 από τα 7 εκατ. ευρώ. Αλλόκοτα πράγματα. Δηλαδή έχει εξασφαλίσει 6 εκατ. ευρώ, ποσό που λύνει όλο το ζήτημα με τις οφειλές του 2011 συν την εφορία, αλλά το αφήνει να… ίπταται. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Άλλες πηγές κοντά στον Αλαφούζου λένε ότι λείπουν 2,5 από τα 9 απαιτούμενα εκατομμύρια. Έχει χαθεί η μπάλα παιδιά. Και όμως εδώ και καιρό σαν πολυπαιγμένη κασέτα ο καθ’ ύλην αρμόδιος Δημήτρης Γόντικας λέει και ξαναλέει: «Πρέπει να πληρώσουμε 4,2 εκατ. ευρώ για τις οφειλές μας προς τους παίκτες έως 31/12/2011 και άλλο 1,8 εκατ. ευρώ για την εφορία αυτού του ποσού». Τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω.
Άφησα για το τέλος την αλλαγή σελίδας. Αν δεν διαβάσω τους όρους του ανέκκλητου πληρεξούσιου δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να μορφώσω άποψη εάν όντως άλλαξε η σελίδα. Σε πρώτη εικόνα φαίνεται ότι ο Βαρδινογιάννης δίνει τις μετοχές του με τους όρους του. Δηλαδή αναλαμβάνοντας τη ΓΗΠΕΛ και όχι τις πιθανές ευθύνες της ΠΑΕ, χαρίζοντας μία χρονιά την Παιανία και όχι με μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει άνεση χρόνου στην ΠΑΕ, απεμπλεκόμενος αβρόχοις ποσίν από την ΠΑΕ. Χάθηκαν μήνες ολόκληροι, χάθηκε κρίσιμο διάστημα το τελευταίο δίμηνο, θα δούμε εάν θα χαθεί η αδειοδότηση. Κάτι που θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό τον Παναθηναϊκό να χαμηλώσει το μπάτζετ του σε χρόνο dt και με τρόπο αδιαπραγμάτευτο. Το Τριφύλλι είναι κοντά να μπει σε τροχιά ΔΝΤ, να ενταχθεί με… βίαιο τρόπο στο απαιτητό το καλοκαίρι του 2013 Financial Fair Play. Περικοπές με τσεκούρι, Έλληνες από την ακαδημία, τόσα έσοδα άλλα τόσα έξοδα.
Οι μέρες περνούν πολύ γρήγορα όταν θες να σταματήσεις το χρόνο. Είμαστε πια 23 Μαΐου και ο Παναθηναϊκός έχει ακριβώς μία εβδομάδα μπροστά του. Ή αν προτιμάτε πέντε εργάσιμες ημέρες. Αν δεν πάρει την αδειοδότηση το Τριφύλλι καλό θα είναι να σκεφτούμε γιατί συνέβη αυτό. Θα έρθει η ώρα να γραφτούν και αυτά. Ας μην κακομελετάμε. Πάντως οι Πράσινοι μπορούν να βαδίσουν προς τη δόξα ξανά. Αρκεί να είναι ξεκάθαρο το πλάνο για να στηριχτεί από τον κόσμο και να μην αρχίσουν οι παροιμίες για τους Γιάννηδες («Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», «Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει» κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου