Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

''Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ''Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Του Γιώργου Λιβέρη


Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος 

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, περισσότερες από 200 χώρες στον κόσμο, από το Λονδίνο μέχρι τα Νησιά του Σολομώντος, ανανεώνουν την θητεία της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τους, αμέσως μετά από κάθε Ολυμπιακή διοργάνωση. Όχι όλες βέβαια κατά ίδιο απόλυτα τρόπο, αλλά πάντως ακολουθούν τις καθοριστικές διατάξεις της ΔΟΕ.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή περάτωσε αυτή την υποχρέωση με τις Αρχαιρεσίες μεταξύ των 31 εκπροσώπων των Ομοσπονδιών, να έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους προς την προηγούμενη Διοίκηση. Ή ανάποδα: Ούτε που διανοήθηκαν να δοκιμάσουν εκ νέου παλαιές γεύσεις. Άλλωστε κάποια κίνηση που διαφάνηκε πριν από 2 – 3 μήνες δεν άφησε διάθεση ή περιθώρια.
Βεβαίως υπάρχει ανανέωση. Τουλάχιστον σε ένα μέγεθος αντιπροσωπευτικό του 30%. Αυτό έχει το δικό του ενδιαφέρον, ως δημιουργικό γεγονός από το νέο ζωογόνο αίμα. Αλλά ο πυρήνας των στελεχών που προέρχονται μέσα από την καρδιά των πρωταθλητών – μελών Εθνικών Ομάδων, παραμένει. Είναι οι Σπύρος Καπράλος (Πόλο), Παύλος Κανελλάκης (Σκοποβολή), Μανώλης Κατσιαδάκης (Ξιφασκία) και Γιώργος Βασιλακόπουλος (Μπάσκετ). Και οι 4 εκλέγονται από το 1993 συνεχώς. Ακολούθως αντιμετωπίζει δυσχέρειες κάποιος για να αναγνωρίσει Μέλη τέτοιου αγωνιστικού βεληνεκούς.

O Πρόεδρος Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο 
Όμως από τους 4 παραπάνω θα μείνω λίγο περισσότερο στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος έχει μια διαφοροποίηση από τους άλλους 3, οι οποίοι προσφέρουν σταθερά συνεχές έργο στην ΕΟΕ.
Ο παιδικός φίλος Γιώργος, ο αγαπημένος «Σωλήνας» των εφηβικών μας χρόνων, ο δημιουργός του Διεθνούς Ελληνικού Μπάσκετ, δεν κατάφερε να δεθεί τόσα χρόνια, όσο έπρεπε με την ΕΟΕ και να την βοηθήσει όπως εκείνος γνωρίζει. Αυτό ίσχυσε με όλες τις καταστάσεις. Βεβαίως ο Γιώργος παρουσιάζει τον δικό του αυτόνομο δυναμισμό, που αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικός, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά πολλές φορές – εάν όχι πάντα – στα διοικητικά είναι αναγκαία η συνύπαρξη. Η βοήθεια που μπορεί να δώσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε επιλύσεις προβλημάτων του Ελληνικού Μπάσκετ και όχι μόνο, είναι ανυπολόγιστη.
Η καινούργια Ολομέλεια, διάρκειας μέχρι τις αρχές του 2017, έχει ένα πολύ δύσκολο και ίσως άχαρο έργο, καθώς θα πρέπει να επιβιώσει με αξιοπρέπεια, μέσα στην οικονομική δύνη, που καίρια πλήττει τον Αθλητισμό μας.Με τα περισσότερα Μέλη της να πασχίζουν να σώσουν τις Ομοσπονδίες τους (ως εκπρόσωποί τους), οι μπαρουτοκαπνισμένοι στον ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό, που έχουν «ματώσει» τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, όπως είναι οι προαναφερθέντες 4, έχουν αυτή τη μεγάλη υποχρέωση. Να προσφέρουν τα περισσότερα από τους άλλους. Γιατί στα νιάτα τους είχαν το αγωνιστικό προνόμιο του Εθνικού Εκπροσώπου.

http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου