create your own banner at mybannermaker.com!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1921 ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Untitled-1



Απόστολος Νικολαΐδης
Γράφει ο Γιώργος Λιβέρης
Ταυτόχρονα είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι ο πρώτος Ελληνικός αγώνας Μπάσκετ διεξήχθη μεταξύ των δύο πλέον σημαντικών αθλητικών συλλόγων της σύγχρονης εποχής του Παναθηναϊκού Α.Ο. και του Εθνικού Γ.Σ.
Ήταν οι Απόστολος Νικολαϊδης και Γεώργιος Καλαφάτης που μετέφεραν τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει από την συμμετοχή τους το 1920 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας του Βελγίου. Βέβαια εκεί μετέβηκαν ως παίκτες της Εθνικής Ποδοσφαίρου και ως αθλητές Στίβου, αλλά η αγάπη τους για κάθε αθλητική έκφραση τους έφερε κοντά στους Αμερικανούς και το Μπάσκετ και τους έκανε να το αγαπήσουν πολύ γρήγορα. Για ουσιαστικούς και πρακτικούς λόγους. Διότι το Μπάσκετ έχει ανάγκη μικρότερου γηπέδου, διότι η εκμάθηση του είναι γρήγορη, ακόμη διότι έχει συνεχή δράση και σκοράρισμα και τέλος διότι μπορεί να διεξαχθεί με διαφόρων μορφών μικρότερης σύνθεσης αντίπαλες αμάδες.
Βέβαια το Μπάσκετ εισήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936 στο Βερολίνο, μετά από απόφαση της ΔΟΕ το 1928 αλλά αυτό ήταν απαραίτητο για να έχει προηγούμενα αναπτηχθεί στον κόσμο. Άλλωστε και σήμερα οι κανονισμοί του Μπάσκετ που ισχύουν στην Ευρώπη ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν κάποιες διαφορές με τους κανονισμού της National Basketball Association (NBA) όπως ισχύουν στις ΗΠΑ.
Αλλά να επανέλθω στις 20/08/1921.
Την ομάδα του Παναθηναϊκού συγκρότησαν οι Απόστολος Νικολαϊδης, Γεώργιος Καλαφάτης, Ιωάννης Σταυρόπουλος, Λεωνίδας Καλογερόπουλος και Λουκάς Πανουργιά. Μάλιστα οι 4 πρώτοι στην συνέχεια έπαιξαν και στην Εθνική Μπάσκετ. Δυστυχώς, η πεντάδα του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου δεν έγινε γνωστή. Βέβαια τότε έπαιζαν μόνο 5 χωρίς να υπάρχει πάγκος.
Ο πρώτος εκείνος αγώνας δεν τελείωσε. Όταν έσκασε η μπάλα δεν είχαν άλλη να την αντικαταστήσουν και ο αγώνας διεκόπη. Επίσης δεν είναι γνωστό ποιάς μορφής καλάθια χρησιμοποιούσαν. Σε ανάλογη ιστορία από την Θεσσαλονίκη σημειώνεται ότι αντί για καλάθια τοποθετούσαν μία ανάποδα καρέκλα !
Το Ελληνικό Μπάσκετ μέχρι τον β’ ΠΠ και την είσοδο της Ελλάδας σε αυτόν με την επίθεση των Ιταλών στις 28 Οκτωβρίου του 1940 δεν είχε διακρίσεις και επιτυχίες. Παρά την ύπαρξη τον Μάικ Στεργιάδη που είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ δεν προχωρήσαμε. Αντίθετα μετά τον β’ ΠΠ και με πρωτεργάτες τους Μίσα Πανταζόπουλο και Νίκο Νησιώτη φθάσαμε το 1951 να σημειώσουμε την πρώτη μεγάλη μας επιτυχία με την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στους Πανευρωπαϊκούς, όπου νικήτρια ήταν η Γαλλία (Επίσης κατέκτησε Αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1948).

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Φωτογραφία

O ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΝΟΞΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΓΝΑ



Στο ΓΝΑ νοσηλεύεται ο παλαίμαχος άσσος Κώστας Λινοξυλάκης και χρειάζεται άμεσα αίμα.
Η οικογένεια του 81χρονου «Λίνου» που τίμησε όσο λίγοι την πράσινη φανέλα, κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν. (τηλ. ΓΝΑ: 210 746 3399)


Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΕΥΧΕΣ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ
ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 80 ΕΤΩΝ


O ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ


Γραφεί ο  Γιώργος Λιβέρης

Η Αποστολή των 26 αθλητών και αθλητριών Στίβου αναχώρησε για τους Πανευρωπαϊκούς της Ζυρίχης χωρίς να τους ξεπροβοδίσει ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς. Όπως το έκανε για την Εθνική Μπάσκετ όταν έφευγε για το (υποδεέστερο) τουρνουά προετοιμασίας στο γαλλικό Πώ.
Όχι, βεβαίως, πως ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά περισσότερο το Μπάσκετ. Αλίμονο εάν το έκανε για κάθε άθλημα αυτό. Όπως τώρα, έχουμε ακόμη και τους σύγχρονους Πανευρωπαϊκούς Κολύμβησης. Όμως για το Μπάσκετ υπήρχε λόγος, υπήρχαν στόχοι με σοβαρά αίτια και σκοπιμότητα. Έπρεπε να το κάνει, για να σταματήσουν αυτές οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις του αθλήματος, που το ζημιώνουν και το εξασθενούν ακόμη περισσότερο. Δεν βρίσκεται το Μπάσκετ στην καλύτερη περίοδο του, δεν είναι επομένως ωραίο να το ταλανίζει και ο εσωσωματιακός εμφύλιος που όχι μόνο είναι αδικαιολόγητος αλλά και κατακριτέος.
Έπρεπε λοιπόν να το πράξει ο Αντώνης Σαμαράς για το καλό του Ελληνικού Αθλητισμού. Στο κάτω κάτω –δεν ήταν απαραίτητο- να το επαναλάβει και με τον ΣΕΓΑΣ που άλλωστε βρίσκεται σε έναν διπολικό κυκλώνα, από μακρού χρόνου.
Οι αθλητές μας του Στίβου ευχόμαστε να γυρίσουν από το Στάδιο ‘’Λέτσιγκρουντ’’ της Ζυρίχης με ένα έστω  Μετάλλιο, καθώς φέτος συμπληρώνονται 80 ακριβώς χρόνια από τότε που κατακτήσαμε το πρώτο Ευρωπαϊκό Μετάλλιο μας.
Ήταν τον Σεπτέμβριο του 1934 στο Τορίνο όταν ο Χρήστος Μάντικας με 54.9 στα 400μ εμπόδια μας χάρισε το αρχικό. Ακολούθησαν άλλα 18 Μετάλλια από 17 ακόμη αθλητές μας. Όλοι οι Έλληνες μεταλλειούχοι των Πανευρωπαϊκών έχουν κατακτήσει από ένα εκτός της Κατερίνας Θάνου, η οποία είναι η μόνη η οποία έχει κατακτήσει 2.
Σε μια γενική θεώρηση της κατάστασης βλέπει ο ερευνητής ότι κυρίως στο Επί Κοντώ με την Κατερίνα Στεφανίδου και τον Κώστα Φιλιππίδη έχουμε ελπίδες διάκρισης . Στα πλαίσια αυτά σε μία σύντομη έρευνα στα στατιστικά του ΣΕΓΑΣ, για την προϊστορία των δύο αυτών άξιων αθλητών, διαπιστώνει κανείς μια προχειρότητα και μια ακαταστασία στην αρχειοθέτηση των επιδόσεων του ΣΕΓΑΣ. Ακόμη βλέπει ότι δεν τηρούνται οι ίδιες μέθοδοι γραφής για όλους τους αθλητές.
Έχουμε μάλιστα το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Στις 20 Φεβρουαρίου 2005 η Κατερίνα Στεφανίδου ήταν 15 ετών και πήδησε ως Κορασίδα στο κλειστό 4.37.  Αυτό αναγνωρίσθηκε και ως ρεκόρ Νεανίδων γιατί ξεπερνούσε το προηγούμενο. Περιέργως όμως αναγνωρίζεται η ίδια επίδοση, με ίδια ημερομηνία κτλ και ως ρεκόρ Νεανίδων και Κορασίδων ανοικτού Στίβο, ενώ είναι γνωστό ότι οι επιδόσεις των αθλητών σε ανοικτό και κλειστό Στίβο συνθέτουν διαφορετικούς πίνακες.
Τώρα για τον Κώστα Φιλιππίδη. Στις 18/8/2005 ήταν 19 χρονών, δηλαδή έφηβος. Πήδηξε 5.75 και δημιούργησε νέο ρεκόρ εφήβων αλλά και Νέων. Όμως ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζει ως ρεκόρ Νέων την επίδοση 5.55 που πήδησαν αργότερα το 2006 και το 2009 οι Παπουτσάκης –Φιλιππίδης. Περίεργα πράγματα και δυσκόλως ερμηνευόμενα.




Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΘΗ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ


                           ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός,ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.






















Σε τοποθέτηση του Γιώργου Λιβέρη

          Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, μπορεί στην τωρινή της σύνθεση να έχει πολλά κενά, απουσίες και εχθρική θέση από ολίγους, αλλά για πρώτη φορά έχει κοντά της τον Έλληνα Πρωθυπουργό.


                  Ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με τους διεθνείς.

Συνήθως οι Κυβερνητικοί Παράγοντες συναντούν τους Έλληνες Αθλητές στα αεροδρόμια μετά από νίκες τους στο εξωτερικό. Σπάνια τους ξεπροβοδίζουν, μόνο κατά την αναχώρησή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

          
Αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς πήγε και τους συνάντησε στην προπόνηση πριν αναχωρήσουν για τουρνουά προετοιμασίας στη γαλλική πόλη Πω.
          Η ενέργεια προσφέρει τη δυνατότητα πολλών ερμηνειών, ενώ θέτει και κάποια ερωτηματικά, την απάντηση στην οποία μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να δώσει.
          Η πρώτη απλή ερμηνεία είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς γνώστης της πολεμικής που αντιμετωπίζει η Εθνική Ομάδα, θέλησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά.
          Άλλη ερμηνεία ακόμη αγαθότερη είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς βιάστηκε να μεταφέρει τις ευχές της Κυβέρνησης, μήπως και αυτό ξεχαστεί όταν η Εθνική Μπάσκετ θα αναχωρεί για το Παγκόσμιο στην Ισπανία.
          Ταυτόχρονα τίθενται και ερωτήματα, τα κυριότερα των οποίων είναι τα εξής:
          Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς την ουσία και τα βαθύτερα αίτια της πολεμικής που αντιμετωπίζει η Εθνική Ομάδα;
          Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι η Εθνική μας Ομάδα έχει κατορθώσει αυτή τη συμμετοχή μας με μια ύστερη προσπάθεια, γιατί θα ήταν ντροπή η απουσία μας από το Παγκόσμιο Κύπελλο;
          Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι αντί να ευχαριστήσουμε τον άγνωστο Χορηγό (που επιθυμεί να παραμένει άγνωστος) της Εθνικής μας, κάποιοι λοιδορούν αυτόν, την ενέργειά του και τους αποδέκτες της προσφοράς του;
          Βεβαίως για όλα τα παραπάνω καθένας μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να κάνει διάφορους συνδυασμούς σκέψεων. Όμως η αλήθεια είναι μια.
          Ο Πρωθυπουργός της χώρας, με τις καλώς γνωστές του συλλογικές προτιμήσεις, εισάκουσε τις εισηγήσεις του επιτελείου του και οργανωμένα (όχι τυχαία) επισκέφθηκε στη προπόνησή τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, ανταλλάσσοντας δώρα και ευχές. Αυτό έγινε παρουσία των προπονητών (φυσικά) αλλά και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου, του οποίου επίσης είναι καλώς γνωστή η πολιτική τοποθέτηση.
          Ηθικόν δίδαγμα.
          Στον Αθλητισμό και στην Εθνική Ομάδα δεν υπάρχουν συλλογικές οπαδικές τοποθετήσεις, ούτε πολιτικά μικροσυμφέροντα. Μόνο  η αγάπη για την Πατρίδα μας.
          Το μήνυμα ελήφθη και πολλά ευχαριστούμε όπως λένε και οι Κύπριοι αδελφοί μας.




Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Panathinaikoskosmos




Σκασμένος στην κυριολεξία ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, αφού δεν μπορούσε να χωνέψει τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.
Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα και παρουσιάστηκε σίγουρος για τις αντοχές της ομάδας του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:
Είχα πει ότι είναι ένα πονηρό σκορ και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Και στα δύο ματς δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες και δυστυχώς, αυτές κάνουν τη διαφορά. Είναι κρίμα για τα παιδιά που έκαναν τόση προσπάθεια, έδωσαν τη ψυχή τους και είμαι περήφανος για αυτά. Έκαναν ότι είπαμε.
Το ίδιο περήφανος είμαι για τους οπαδούς μας και τη συμπεριφορά τους. Συγχαρητήρια και δυστυχώς δεν τους ικανοποιήσαμε. Δυστυχώς έτσι είναι η μπάλα. Είναι ένα καλό μάθημα γιατί δεν κερδίζει η καλύτερη ομάδα.
Στα 85 λεπτά είχαμε τον πλήρη έλεγχο, εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο και με δύο σουτ χάσαμε. Οι κεφαλιές μας, τα σουτ μας πήγαιναν στο δοκάρι και ο τερματοφύλακας τα απέκρουε όλα. Αφού δεν σκοράραμε, η μπάλα μας τιμώρησε. Μάθαμε στα δύσκολα και γίναμε πιο δυνατοί. Πικραθήκαμε, απογοητευτήκαμε.
Αλλά θα σηκωθούμε. Το ίδιο θα συμβεί τώρα. Δεν τα καταφέραμε, η ζωή συνεχίζεται. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Γιουρόπα Λιγκ και την έναρξη του πρωταθλήματος.
* Ο Γιάννης Αναστασίου δεν δέχτηκε ερωτήσεις λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ.

https://www.facebook.com/groups/panathinaikoskosmos/

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

''ΩΡΑΙΟΣ,ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑ'I'ΚΟΣ''

Συμπαραστέκεται στον Ερασιτέχνη ο Μακρόπουλος

Στα γραφεία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου συναντήθηκαν την Πέμπτη 24/7 ο πρόεδρος, Ηλίας Μιχαλαριάς με τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο.

Αμφότεροι συζήτησαν για όλα τα Παναθηναϊκά θέματα και φυσικά για όλα τα τμήματα της «Μάνας του Λόχου».
Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες της διοίκησης ενώ δήλωσε για ακόμα μια φορά έτοιμος να είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών, βοηθώντας οικονομικά αλλά και με την μεγάλη του εμπειρία.
Με τη σειρά του, ο Ηλίας Μιχαλαριάς τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά του αλλά και το καθημερινό του ενδιαφέρον στα δρώμενα του Τριφυλλιού. 
http://prasinanea.gr/sports/article2942008.ece

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Στους “8” του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Νέων



1Η Εθνική Νέων επικράτησε εύκολα με 84-67 της Σλοβενίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισπανίας επί της Μεγάλης Βρετανίας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Κ-20.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα φύλαγε την καλύτερη της εμφάνιση μέχρι τώρα στο τουρνουά για το πιο κρίσιμο. Η Εθνική Νέων δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στον “τελικό” με την Σλοβενία και έφτασε άνετα στο τελικό 84-67.
Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Λιάπης που σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Αγραβάνη, Διαμαντάκο και Μποχωρίδη.
Πλέον, στον δρόμο για τα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τουρκία, Γαλλλία ή Κροατία.
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-33, 62-45, 84-67
Ελλάδα: Μποχωρίδης 13(1τρ, 4ρ, 4ασ), Λιάπης 22(4/7τρ), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 10(1), Σιόλογκας, Καμπερίδης 7(1), Αγραβάνης 16(2/3τρ, 12ρ, 5 ασ), Διαμαντάκος 16(9ρ)
Σλοβενία: Νίκολιτς 16(3), Καστράτι 5(1), Ρίζμαν 3(1), Κόκολ, Ρέμπετς 33(7/14τρ, 8ρ, 7ασ, 5κλ), Ντόλενσεκ, Ρίτλοπ, Στράζαρ, Γκάμπροβσεκ 2, Μπόλτσινα 8(9ρ)


newsit

Καλό καλοκαίρι..

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 


Κριτική του Γιώργου Λιβέρη

          Η συγκέντρωση  νέων εκλεκτών παικτών του Μπάσκετ γίνεται από τον Παναθηναϊκό με κριτήριο πως η ομάδα πρέπει κατ΄ αρχήν να είναι ελληνική, να σκοπεί στην ισχυροποίηση της Εθνικής μας Ομάδας  και στοχεύει την προβολή της ποιότητας και της σχολής του εθνικού μας Μπάσκετ. Αυτό θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση ώστε να μην κινδυνεύουμε από την αδιαφορία ολίγων με όνομα παικτών ή των συλλόγων με ομοσπονδιακές βλέψεις που σαμποτάρουν την Εθνική Ομάδα.
          Σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του ότι εκλεκτό σε νέο αίμα έχει να παρουσιάσει η χώρα μας. Εκτός από τον Λευτέρη Μποχωρίδη που αποκτήθηκε πρόσφατα, υπάρχουν ακόμη οι Λούντζης, Χαραλαμπόπουλος, Κόνιαρης, Παπαγιάννης χωρίς κανείς να ξεχνά και τους Παππά, Γιάνκοβιτς και Διαμαντάκο.
          Βέβαια όταν συγκεντρώνει ένας Σύλλογος πολλούς φερέλπιδες νέους, κινδυνεύει να μην επιτύχουν όλοι τα προσδοκώμενα. Υπολογίζεται ότι μόλις το 50% των εφήβων αθλητών αποδίδει εξ ίσου καλά και στην κατηγορία ανδρών. Όταν συμβαίνει αυτό ο Σύλλογος, όχι μόνο βλέπει τις προσπάθειές του να πηγαίνουν χαμένες, αλλά και μεγάλα ποσά να έχουν πάει στράφι, όπως λέει ο λαός.
          Θα σας φέρω μερικά παραδείγματα, γιατί αυτά σκιαγραφούν καλύτερα την πραγματικότητα.
          Ας δούμε τον Χρήστο Μηριούνη. Γεννήθηκε το 1972 και το 1992 ήταν πρωταθλητής Ευρώπης Νέων. Το 1996 ήταν Πρωταθλητής Ανδρών στην Ευρώπη και εκεί τελείωσε. Δηλαδή δεν πήγε το 1996 στην Ατλάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου καταταγήκαμε 5οι. Και όμως ο Μηριούνης ήταν μια σπάνια περίπτωση δεδομένου ότι είχε κληθεί ταυτόχρονα στην Εθνική Εφήβων και Ανδρών. Μπορεί να έφταιγε ο προπονητής Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που δεν τον «έβλεπε», μπορεί να υπήρχαν και άλλοι λόγοι, όμως ίσχυσε ο κανόνας που υποστηρίζει: «Όλοι οι έφηβοι δεν αποδίδουν και ως άνδρες».
          Αντίθετα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που γεννήθηκε το 1974 μετείχε 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 και το 2004 και τις 2 φορές ήταν 5ος. Επίσης ο Αντώνης Φώτσης πραγματοποίησε μια άριστη πορεία ως έφηβος και ως άνδρας. Χάλκινο Μετάλλιο Ευρώπης το 1998 ως Έφηβος, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 στους Άνδρες, ενώ ήταν και 5ος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Τα ίδια ισχύουν τόσο  για τον Νίκο Οικονόμου που γεννήθηκε το 1973, όσο και για τον Δημήτρη Παπανικολάου (1977), άλλο εάν ήταν λοξή η πορεία του στις μεταγραφές. Επίσης φυσιολογική ήταν η εξέλιξη του Γιώργου Σιγάλα (γενν. το 1971) όσον αφορά την ηλικιακή πορεία του.  
          Επομένως ενώ το ρίσκο είναι μεγάλο για έναν σύλλογο, η προσπάθεια είναι απόλυτα θετική για την εθνική μας ενότητα.