Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21/4/2020

 ''ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΛΩΝ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΒΙΝΕΛΗΣ''
Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας για την ''γειτονιά των Αγγέλων'' ο Πρωταθλητής ,της Ελληνικής Πυγμαχίας, στέλεχος του Παναθηναϊκού ,των Βαρέων αθλημάτων. 
Φίλος Χάρης Σβινέλης .
Φίλος του αθλητισμού  με την πραγματική έννοια. 

 Τόσο ο  Παναθηναϊκός η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας όσο και η Ε.ΦΙ.Β.Α  θυμούνται 
με αγάπη τον μεγάλο αυτό Πρωταθλητή και Αθλητικό στέλεχος. 

Ο Χαράλαμπος Σβυνέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 κι από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της πυγμαχίας στον Παναθηναϊκό. Τον Οκτώβριο του 1947 ο νεαρός τότε Χαράλαμπος άρχισε να γυμνάζεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαρθολομαίου και μέχρι το 1951 έλαβε μέρος με επιτυχία σε πολλούς πυγμαχικούς αγώνες.
Το 1952 έλαβε μέρος στο 1ο επίσημο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας στο οποίο ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος. Από το 1952 έως και το 1960 ανακηρύσσεται συνεχώς Πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες από 51kg έως 63,5kg.
Αποτελεί μόνιμο μέλος της Εθνικής Ομάδος, όπου αγωνίζεται με επιτυχία απέναντι σε Τούρκους, Αιγυπτίους, Λιβανέζους, Ιρανούς και άλλους πυγμάχους. Το 1959 ως μέλος Μεσογειακής Ομάδας, αγωνίζεται στην Βηρυτό του Λιβάνου όπου άφησε καλές εντυπώσεις μετά από την νίκη του απέναντι στον Γάλλο αντίπαλό του στην κατηγορία των 57 κιλών.
Το 1960 ως μέλος της Βαλκανικής Ομάδας συμμετέχει με επιτυχία στους Βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης κι ένα χρόνο αργότερα με πρόσκληση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας εισάγεται στο Ινστιτούτο των Σπορ (I.N.S) στο Παρίσι όπου παίρνει το δίπλωμα του προπονητή. Επιστρέφοντας στην χώρα μας ανέλαβε το τμήμα Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού με μεγάλη επιτυχία.
Το 1970 με πρόσκληση της Γαλλικής Τεχνικής ηγεσίας και των υπευθύνων της Ακαδημίας(I.N.S.) κ.κ Ουζιέ & Σιμάνιακ αναλαμβάνει να εργασθεί μαζί με τον τότε μεγάλο τεχνικό Μαρσέλ Πετί στην Λιμπρεβίλ Καμπόν και έναν χρόνο μετά επιστρέφει στην Ελλάδα και μαζί με τον Γ. Λουϊζο αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία της Ελληνικής Πυγμαχίας (1971-1972).
Από το 1976 έως το 2012 ήταν έφορος στον Παναθηναϊκό ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ του Π.Α.Ο και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, όπου έχει εκλεγεί πολλές φορές μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και έχει διατελέσει Ταμίας και αρκετά χρόνια κατείχε την Θέση του 1ου Αντιπροέδρου. Τέλος το 1983 γίνεται μέλος της οικονομικής επιτροπής της Ε.Α.Β.Α. και το 1994 γίνεται μέλος της επιτροπής ασφαλείας της Α.Ι.Β.Α.1 σχόλιο: