Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


 💚ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!💚

Στείλατε Σήμερα στις 10:57 μ.μΠΟΛΛΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10/5 ΤΟ 1932 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

                                    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣΟ επί χρόνια ''Στρατηγός'' στρατιώτης του Παναθηναϊκού Α.Ο. Γιώργος Λιβέρης με το ασίγαστο πάθος ενός ''ΕΦΗΒΟΥ'' αγωνίζεται και προσφέρει τις Υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Αρχικά ως αθλητής-Πρωταθλητής της Σκοποβολής για 20 και πλέον χρόνια. Με Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις, πανελλήνια ρεκόρ και με την κορυφαία στιγμή για κάθε αθλητή, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.
Στη συνέχεια από την θέση του Εφόρου του τμήματος Σκοποβολής, προσέφερε για 30 χρόνια τα μέγιστα στο Σύλλογο, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες στη δημιουργία μίας πανίσχυρης ομάδας. 

Καθιέρωσε τον Π.Α.Ο στη Σκοποβολή ως Πρωταγωνιστή, κατακτώντας δεκάδες τίτλους και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σήμερα γιορτάζει τα 89α γενέθλια του .

Συνεχίζει  σήμερα να προσφέρει ως Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Πρωταθλητών όλων των Αθλημάτων του Παναθηναϊκού Α.Ο


Ο Γιώργος Λιβέρης 

έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Σύλλογο.

49 χρόνια προσφοράς (1955-2004)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το1932 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες.

Δημοσιογράφος από το 1949 και μέλος της ένωσης Συντακτών από το 1959.

Εντάχθηκε στο τμήμα Σκοποβολής του Παναθηναϊκού το 1955 και αναδείχθηκε 14 φορές πρωταθλητής Ελλάδας μέχρι και το 1968. 

Από εκεί και πέρα, συμμετείχε ως αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 και ως Αρχηγός Ομάδος στους Ολυμπιιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984  και έχει συνολικά 11 επίσημες παρουσίες στον κορυφαίο θεσμό (σ.σ Ολυμπιακοί Αγώνες).

Από το 1971 έως και το 2004 πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως έφορος στο τμήμα της Σκοποβολής.
Παράλληλα, έχει εκδώσει την«Ιστορία της Ε.Ο.Α» της οποίας υπήρξε Υπεύθυνος τύπου για μεγάλο διάστημα.

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου αναφέρεται στην περίοδο από το 1896 μέχρι το 1973 ενώ αναφέρονται μεγάλα διεθνή αγωνιστικά γεγονότα.

Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας των Ομοσπονδιών Ε.Ο.Α.Β και ΣΚΟΕ. Από το 1993-2020  Γενικός Γραμματέα της ΗΟΑ.

Σαγηνεύτηκε από το Σπορ του Αυτοκινήτου.

Από το 2008 έως σήμερα συνεχίζει το δημιουργικό του έργο ,είναι η ψυχή των Παλαιμάχων Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού και με την γνώση και την εμπειρία του, προβάλει, προτείνει και καθοδηγεί τους Παλαίμαχους με σταθερά ουσιαστικά βήματα. Στην προσπάθεια να παραμείνει ζωντανή η Ιστορία του Συλλόγου και να έχει αξιόλογη συνέχεια.

Ο Γιώργος Λιβέρης υπόδέχεται τον π.Υπουργό Κυριάκο Βιρβιδάκη,στα γραφεία των Παλαιμάχων ,στη φωτο: Γιώργος Ψαρόπουλος,Κρις Κέφαλος,Τάσος Στεφάνου

 Ο  Γιώργος Λιβέρης υπόδεχεται το ''Πουλί'' Τάκη Οικονομόπουλο


 ΤΟΤΗΣ ΦΙΛΑΚΟΥΡΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ-ΑΛΕΞ ΛΙΒΕΡΗΣ


Παράλληλα είναι συγγραφέας αθλητικών ιστορικών βιβλίων με πιο πρόσφατη την έκδοση των Βιογραφικών όλων των Ελλήνων Αθλητών (1.573) που έχουν συμμετάσχει στους Ολυμπιακους αγώνες από το 1896 μέχρι και το 2012Στην εορτή των 30 χρόνων της Ε.ΦΙ.Β.Α τιμήθηκε για την προσφορά του στα Βαρέα αθλήματα κ τον Ελληνικό Αθλητισμό. 

Την Απονομή έκανε ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων  Αθλητών Πρωταθλητών όλων των αθλημάτων του Παναθηναίκού Α.Ο Απόστολος Κόντος.

Εχει δύο γιούς τον δημοσιογράφο Διονύση (1962) και τον καθηγητή Φυσικής αγωγής Αλέξη (1973).
Στην περίπτωση του Διονύση μάλιστα είναι αυτό που λέμε ότι το ...μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά.Αυτό διότι είναι και παραμένει -πρωταθλητής στη σκοποβολή( αθλητής και π.αρχηγός του τμήματος σκοποβολής του Παναθηναϊκού) με κορυφαίες διακρίσεις  τα δύο μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες του 1991 κ 1993 αντίστοιχα.

Έγραψε:
 ο Θόδωρος ΣυνοδινόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου