Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013
Πράσινες αλήθειες σε μία πράσινη βραδιά

Στην ομιλία της προέδρου των Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού, Μαίρης Λομβάρδου, ακούστηκαν αρκετές απόψεις, οι οποίες απασχολούν την οικογένεια του Τριφυλλιού. (VIDEOS)


Κάθε συγκέντρωση των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές, είτε για μπασκετμπολίστες, βολεϊμπολίστες, στιβικούς και ούτω καθεξής, αποπνέει μία διάχυτη αγάπη για το σύλλογο, μία ανησυχία για το μέλλον του, μία ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στις τοποθετήσεις των μελών της διοίκησης, των τιμώμενων και όσων απένειμαν τιμητικές διακρίσεις, ήταν έκδηλη η λατρεία για το Τριφύλλι και η αγωνία για την επόμενη μέρα του.
Στην ομιλία της προέδρου του συλλόγου, Μαίρης Λομβάρδου, ακούστηκαν αλήθειες και απόψεις, οι οποίες αφορούν την κατάσταση στον Παναθηναϊκό...
Το www.prasinanea.gr σας μεταφέρει τις σημαντικότερες και τις καταγράφει σε βίντεο, διότι η εικόνα είναι πολύ πιο δυνατή από τις λέξεις...
* "Μία τρανή απόδειξη της νοοτροπίας που τότε επικρατούσε είναι η παρουσία στη σημερινή μας γιορτή, των προσκαλεσμένων μας, αιωνίων αντιπάλων, παντοτινών όμως φίλων και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα, γιατί βρίσκονται κοντά μας".
"Δυστυχώς, έχει κυριαρχήσει η βία, φραστική και σωματική, σε σημείο που είναι επικίνδυνο να πηγαίνουν πια τα παιδιά στα γήπεδα".
"Υπάρχουν παράγοντες μέσα από τον αθλητικό, οι οποίοι επιδιώκουν προσωπικά τους οφέλη. Είναι αυτοί οποίοι καλλιεργούν τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς, της σήψης που μαστίζουν τον ελληνικό αθλητισμό".
"Είχαμε βάλει έναν στόχο στο σύλλογο μας, να βοηθήσουμε ο καθένας προσωπικά με τη πείρα του, τις γνώσεις του, το τμήμα που γνωρίζει καλύτερα με στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη του Ερασιτέχνη".
* "Νιώθω μεγάλη ανακούφιση για την οριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στα σενάρια των δήθεν πριγκίπων και των εκπροσώπων του, οι οποίοι επί 16 μήνες ταλαιπωρούσαν το σύλλογο και τους χιλιάδες αγνούς οπαδούς του".
* "Αν όμως αυτό είναι μία πολύ θετική αρχή, πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια που θα διακρίνεται από σοβαρότητα και συνέπεια σε βάθος χρόνου. Και να έχει απόλυτο κριτήριο το ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια, είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε απλώς προσωπικά, σε βάρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ο διασυρμός της ομάδας μας, πρέπει κάποτε να σταματήσει".
* "Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό φαινόμενο. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, ο οποίος δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Δεν έχει ούτε γήπεδο, ούτε προπονητικές εγκαταστάσεις, ούτε κολυμβητήριο".
* "Αντί να επωφεληθούμε από τη μεγάλη ευκαιρία που προέκυψε, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για ολόκληρη την Αθήνα από τη Διπλή Ανάπλαση, χειριστήκαμε μέχρι προ ημερών, το όλο ζήτημα με τρόπο επιεικώς απαράδεκτο. Ας αλλάξουμε συμπεριφορά και νοοτροπία, αφού τουλάχιστον τώρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το νόμο Μπιρμπίλη, ανοίγονται προοπτικές για το Βοτανικό, αλλά και για τη Λεωφόρο".
"Είναι καθήκον της ηγεσίας και της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, να εξυγιάνουν ολόκληρο το σύλλογο για να προχωρήσει μία σοβαρή, επίπονη και επίμονη προσπάθεια αναγέννησης. Όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον ελληνικό αθλητισμό".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου