Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΛΗΟ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να σώσουμε το Ολυμπιακό Άθλημα της Πάλης και να το επαναφέρουμε σε δρόμους επιτυχιών ανάλογων και καλύτερων του παρελθόντος :

Πλήρης Αναδιάρθρωση των Εθνικών Ομάδων

Πρέπει να υπάρχει για κάθε στυλ ένας Εθνικός-Ομοσπονδιακός Προπονητής, με τους απαραίτητους βοηθούς προπονητές, φυσιοθεραπευτές, ιατρούς κλπ, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι έμπειρα και ικανά άτομα, με γνώσεις και ήθος

Η εθνική ομάδα πρέπει να έχει μονιμότητα και όχι να λειτουργεί ευκαιριακά. Θα πρέπει να έχει κεντρικό γυμναστήριο, πλήρως οργανωμένο και οι αθλητές να διαμένουν σε χώρους κατάλληλους κοντά στο χώρο προπόνησης

Αξιολογικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής ταλέντων στις εθνικές ομάδες

Οδοιπορικά και Πριμ αθλητών εθνικών ομάδων.

Επαγγελματική αποκατάσταση των πρωταθλητών

Ανεύρεση χορηγών για τις εθνικές ομάδες

Διαρκής επιμόρφωση Διαιτητών

Ορθολογική και αντικειμενική αξιολόγηση σωματείων και σωματειακών προπονητών, για δίκαιη κατανομή του προϋπολογισμού και επιχορήγηση των σωματείων. Το άθλημα χρειάζεται ανάπτυξη, με την δημιουργία περισσότερων σωματείων και την ενασχόληση με αυτό περισσότερων αθλητών, αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ της ποιότητας, που υπάρχει σήμερα με σωματεία σφραγίδες.

Ενεργοποίηση για το άθλημα, Ομοσπονδία, Σωματεία, Διαιτησία κλπ παλαιών αθλητών, σε θέσεις προσφοράς στο άθλημα

Αξιοποίηση Πτυχιούχων Πανεπιστημιακών Σχολών (ΤΕΦΑΑ) καθώς και των Καθηγητών των Πανεπιστημιακών Σχολών Αθλητισμού

Αξιοποίηση και ενεργοποίηση Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών του αθλήματος

Αγωνιστικό Πρόγραμμα που να εξασφαλίζει τόσο την ανάπτυξη του αθλήματος, όσο και τις ανάγκες των εθνικών ομάδων

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πρέπει λαμβάνει υπόψη τόσο τις ανάγκες ανάπτυξης του αθλήματος, όσο και τις οικονομικές δυνατότητες των σωματείων ΚΑΙ της ομοσπονδίας. Θα πρέπει να γίνονται τοπικά πρωταθλήματα, από τα οποία θα προκρίνονται οι ικανότεροι στα πανελλήνια, και με τον τρόπο αυτό θα περιορίζονται τα έξοδα ομοσπονδίας και σωματείων για μετακινήσεις, διατροφή και διαμονή, αφού στα πανελλήνια πρωταθλήματα θα συμμετέχουν μόνο οι ικανότεροι αθλητές από τα τοπικά.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν για να βάζουμε κατ΄αρχάς τα πράγματα στη θέση τουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου