Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Στοίχημα της «νέας εποχής» ο Ερασιτέχνης

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για την υποχρέωση της νέας διοίκησης της ΠΑΕ να περιβάλει με αγάπη τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, να ξεχρεώσει τις οφειλές της και να πληρώνει κανονικά το 10% των εισιτηρίων όταν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν...

οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχώρησε, αφήνει όμως ανοιχτά μέτωπα. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο (οικονομικά, γηπεδικό, αγωνιστικά, παρασκηνιακά). Η νέα διοίκηση, όμως, πρέπει να βρει λύσεις και για τον Ερασιτέχνη, η σχέση με τον οποίο είναι συνδεδεμένη όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά και βάσει νόμου. Κάτι που ξεχνούσε τακτικά ο ΠΡΩΗΝ μεγαλομέτοχος.

Για να μπορέσουν να νοικοκυρευτούν, έστω και μέσω των ακαδημιών, αφού άλλη λύση πλέον δεν υπάρχει, τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού πρέπει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ να τηρήσει στο έπακρο τις υποχρεώσεις της απέναντι στη «μάνα του λόχου».

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός Α.Ο. στα σημερινά τραγικά οικονομικά δεδομένα έγιναν πολλά και διάφορά. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μη πληρωμή της ΠΑΕ του 10% των κερδών από τα εισιτήρια, όπως οφείλει. Είτε με τερτίπια τύπου Ticket Club (σχεδόν στα δικαστήρια είχαν φτάσει οι Γιαννακόπουλοι με την οικογένεια Βαρδινογιάννη), είτε με το βάφτισμα των εισιτηρίων διαρκείας σε «κάρτες διαρκείας», είτε με την μπακαλίστικη λογική «δεν έχω, δεν πληρώνω».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αχιλλέας Μακρόπουλος βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών στο Σωματείο, και συνομίλησε με ανθρώπους του Τριφυλλιού. Τους εξήγησε πως τα χρήματα που οφείλει η ΠΑΕ είναι απαραίτητα για τη φετινή σεζόν.

Τώρα, λοιπόν, που δεν υπάρχει Βαρδινογιάννης στο μετοχολόγιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, πρέπει όποια και να είναι η νέα διοίκηση να συμπεριφερθεί Παναθηναϊκά! Να βρεθεί δίπλα στον Ερασιτέχνη, να βρει λύσεις για την αποπληρωμή των οφειλών, μόλις ξεκινήσουν οι επίσημες διοργανώσεις να δίνει στην ώρα της το ποσό που ορίζει ο νόμος, για να μπορέσει να ανθίσει ξανά το Τριφύλλι σε όλα τα τμήματα.

Πράσινος Ασθενής


www.greenzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου