Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Ιδέες ιδιωτώνTου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου
AΘΛHTIΣMOΣ


Hμερομηνία δημοσίευσης
10-07-12
ΒΟΛΕΣ

Ιδέες ιδιωτών

Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου
Να που η παρούσα νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού μπορεί, υπό προϋποθέσεις φυσικά, να συνεχίσει τις επιτυχίες των παλαιότερων. Χθες, η Εθνική ποδοσφαίρου των νέων προκρίθηκε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Ευρώπης. Ο κολυμβητής Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα της ηπείρου μας, τα οποία πρόσθεσε στα δύο περσινά παγκόσμια ασημένια. Προ ολίγου καιρού διεθνείς επιτυχίες είχαν πετύχει νεαροί αθλητές και άλλων αθλημάτων.
Εχει, λοιπόν, μέλλον ο ελληνικός αθλητισμός σε επίπεδο κορυφής; Οι άνθρωποί του φοβούνται πως όχι. Είναι σίγουροι ότι, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι επιχορηγήσεις, που ήδη τώρα δίνονται «με το σταγονόμετρο», θα περικοπούν ακόμη περισσότερο, αν δεν διακοπούν. Η καρδιά του ελληνικού πρωταθλητισμού, ο «Αγιος Κοσμάς», που ταυτόχρονα είναι και η καρδιά του λαϊκού αθλητισμού της Αττικής, περνάει στη διαχείριση της «Ελληνικό Α.Ε.», με σκοπό να δοθεί σε ιδιώτη επενδυτή. Ιδέες ιδιωτών, με την αρχαία έννοια της λέξης.
Η κρίση σκοτώνει τον αθλητισμό. Αλλά ο νέος (και παλαιός) υφυπουργός, ο Γιάννης Ιωαννίδης, έθεσε προ ημερών το θέμα στις σωστές του βάσεις: «Ολα τα παιδιά πρέπει να είναι κοντά στον αθλητισμό, ώστε να ξεφύγουν από άσχημους παράδρομους και να έχουν καλή υγεία. Διαφορετικά θα πληρώσουμε πολλαπλάσια χρήματα στον τομέα της υγείας. Θα πρέπει να βοηθηθεί ο αθλητισμός».
Ας το σκεφθούν όλοι αυτό.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου