Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΑΡΗΣ ΘΑΜΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝΈφυγε στα 53 χρόνια του


Πολύ νωρίς, μετά σκληρή και άνιση μάχη με επάρατη νόσο έφυγε από τη ζωή ο παλιός Πρωταθλητής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού στο Μοντέρνο Πένταθλο, Άρης Θαμβόπουλος.
Θαυμάσιος κολυμβητής από τα μικρά του χρόνια ασχολήθηκε με το Πένταθλο όταν ο Παναθηναϊκός δημιούργησε για πρώτη φορά Τμήμα το 1978. Τότε μαζί με τους επίσης εφήβους αδελφούς Κώστα και Δημήτρη Τουρναβίτη, το Θόδωρο Γραμματικόπουλο, τον Παναγιώτη Καστόρα, τον Διονύση Λιβέρη, τον Δημήτρη Ζυγούρα, τον Νίκο Βλαχόπουλο, τον Π. Βολταίρο, τον Ε. Διαμαντή, τον Ιωαννίδη και άλλους έφτιαξαν μία τόσο ισχυρή ομάδα που το 1980 πήρε το Εθνικό Πρωτάθλημα από τον κυρίαρχο εκείνη την εποχή ΠΓΣ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο με 10.416 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο Πανελλήνιος με 10.304. Ενδεικτικό της αθλητικής ισχύος του Τριφυλλιού εκείνη την εποχή είναι το γεγονός ότι την τρίτη θέση πήρε η Β’ ομάδα του Παναθηναϊκού με 6.332 βαθμούς.
Η ομάδα διατηρήθηκε ισχυρή παρά την εμφάνιση και άλλων Συλλόγων. Τα επόμενα χρόνια (1981-1986) ήταν σταθερά στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος και το 1987 ξανακέρδισε τον τίτλο.
Στο διάστημα αυτό, ο γεννημένος το 1962 Άρης ολοκλήρωσε τις σπουδές του, Φυσικής Αγωγής, στην Εθνική Ακαδημία και ακολούθως μετέβει στον Καναδά όπου όχι μόνο έλαβε μεταπτυχιακό αλλά συγχρόνως σπούδασε Υποκριτική και Σκηνοθεσία.
Ακολούθως επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συχνά μετείχε σε επιδείξεις ως μοντέλο ή σε διαφημιστικές καμπάνιες ή σποτ. Ταυτόχρονα δημιούργησε στην Πλάκα έναν φιλόξενο ξενώνα με καλή οικονομική απόδοση.
Ο Άρης παρά τα πολλά ενδιαφέροντα του ποτέ δεν έχασε την επαφή του με τους παλαιούς συναθλητές του στην Κολύμβηση και το Πένταθλο, μετέχοντας σε όλες τις συγκεντρώσεις που γίνονταν.
Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Αθλητών και Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού σε αυτό το θλιβερό άγγελμα, εκφράζει όλη την συμπαράσταση προς τους οικείους του Άρη και ταυτόχρονα την θλίψη όλων για τον αδόκητο θάνατο του συναθλητή και φίλου που υπήρξε άριστος εκφραστής αγωνιστικού και φίλαθλου πνεύματος.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ


SHMA PALAIMAXON TRIFYLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου