Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Στη Λωζάνη η Ολυμπιακή Οικογένεια


ΕΟΕ: Ομιλία Καπράλου στη Λωζάνη

3/11/2011 12:10

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λωζάνη, το συνέδριο της ΔΟΕ με θέμα "Υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες". Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος.
Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στη σημαντική κληρονομιά που άφησε στον τόπο μας, η διοργάνωση του 2004.
Μίλησε για τα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν στην Αθήνα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ιδίως στις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, στην ασφάλεια ενώ επισήμανε και τα λάθη που έγιναν στη μετά Ολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Σπύρος Καπράλος έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα SportsFeatures.com και δήλωσε τα εξής:
"Πιστεύω ότι ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο επειδή ακούσαμε τις εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν και τις δύο φάσεις των Αγώνων, τόσο την διεκδίκηση όσο και τη διοργάνωση. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι υποψήφιες πόλεις πολύ νωρίς, προκειμένου να αποφασίσουν εάν τελικά θα διεκδικήσουν την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων ή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.
Ολόκληρη η διαδικασία της υποψηφιότητας έχει αλλάξει και έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και περιλαμβάνει πολύ σκέψη προκαταβολικά γιατί μια πόλη θέλει τους Αγώνες. Οι πρώιμες σκέψεις δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στα καλύτερα τελικά αποτελέσματα".
Ο κ. Σπύρος Καπράλος επισήμανε και το γεγονός ότι για να πάρει μια πόλη τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να ενώσει όλες τις κοινωνικές της δυνάμεις.
"Η διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί εξαιρετική ιδέα καθώς συναντήθηκαν ένας αριθμός ανθρώπων που έχουν μεγάλη εμπειρία γύρω από τους Ολυμπιακούς. Το πιο σημαντικό πράγμα που άκουσα την πρώτη μέρα, είναι ότι σε περίπτωση που μία υποψήφια πόλη θέλει να επιτύχει στο έργο της, πρέπει να ενώσει όλες τις δυνάμεις της χώρας, δηλαδή τα κόμματα, τις τοπικές αρχές και τους ανθρώπους του αθλητισμού. Αυτό θα κάνει την υποψηφιότητα επιτυχημένη".www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου