Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Πορεία τίτλου!


Πορεία τίτλου!

Οι 30 βαθμοί σε 13 ματς δείχνουν για τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός με τους 30 βαθμούς σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών από την περίοδο 2000-2001 και μετά. Καλύτερη χρονιά ήταν μόνο η περίοδος 2009-10, όταν οι «πράσινοι» είχαν 32 βαθμούς και στο τέλος εκείνης της σεζόν πήραν και το πρωτάθλημα.
 
Μοναδική χρονιά που είχαν τους ίδιους βαθμούς ήταν την περσινή περίοδο. Ακόμα και την περίοδο 2003-2004, που είχαν κατακτήσει το προηγούμενο πρωτάθλημα οι «πράσινοι» στα πρώτα 13 παιχνίδια είχαν 28 βαθμούς. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια η συγκομιδή βαθμών ήταν πολύ μικρότερη από 30 βαθμούς και αυτό δείχνει την πολύ καλή πορεία του Παναθηναϊκού φέτος σε αυτά τα 13 ματς. Μία πορεία που του δίνει βάσιμες ελπίδες για να πάρει τον τίτλο, αφού έχει «βγάλει» ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Αν, πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα και μετά το ευρωπαϊκό κάζο του καλοκαιριού, έλεγε κάποιος ότι η ομάδα του Φερέιρα θα είχε 30 βαθμούς σε 13 ματς, δεν θα το πίστευε σχεδόν κανείς. Και ο λόγος είναι απλός. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο και από τα 17 παιχνίδια που έχει να δώσει τα 10 τα έχει στο ΟΑΚΑ και τα 7 εκτός.
 
Ηδη έχει περάσει από το «Γ. Καραϊσκάκης», την Τούμπα, το «Κλεάνθης Βικελίδης», το Περιστέρι, την Ξάνθη, το Αγρίνιο, τη Νέα Σμύρνη, την Κέρκυρα. Το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στον δεύτερο γύρο είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ (αλλά στο ΟΑΚΑ), ενώ έχει το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
 
Οι 30 βαθμοί δείχνουν τίτλο στο τέλος, αρκεί ο Παναθηναϊκός να δείξει την ίδια σταθερότητα στο ΟΑΚΑ (πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς) και να φθάσει την απόδοσή του εκτός έδρας στα επίπεδα των αγώνων στο πρώτο μισό του πρώτου γύρου, όταν πέρασε σαν σίφουνας από Ξάνθη, Τούμπα και με ευκολία από την Κέρκυρα. Η αντίδρασή του σε Περιστέρι και Αγρίνιο με 10 παίκτες δείχνει ότι μπορεί στο τέλος ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει έναν τίτλο, που θα είναι ο πιο αντρίκειος από όλους όσους έχει πάρει.
πηγη:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου