Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Αμοιβαίος σεβασμός»Ανακοίνωση εξομάλυνσης των σχέσεων του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δυο μετά την καταγγελία της ρωσικής ομάδας για τη φιλοξενία των «πράσινων» στο τελευταίο παιχνίδι του φετινού Top 16 στο ΟΑΚΑ, εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Οι «πράσινοι» εξέδωσαν, ουσιαστικά, την ανακοίνωση φιλίας για την ΤΣΣΚΑ σε μία προσπάθεια να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δυο ομάδων μετά και τις τότε δηλώσεις των Μοσχοβιτών που ουσιαστικά ζητούσαν την τιμωρία του «τριφυλλιού».
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση 6 ευρωπαϊκών τροπαίων κι έγινε η πιο επιτυχημένη ομάδα της 20ετίας μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, πολλή και σκληρή δουλειά όπως και με αφοσίωση στο πλάνο όλων εκείνων που το υπηρέτησαν, ο καθένας από το δικό του πόστο.
Πέραν αυτών όμως για να φθάσει σ” αυτό το επίπεδο ένας σύλλογος απαιτείται και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Πολύ περισσότερο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια ομάδα η οποία έχει τον ίδιο αριθμό ευρωπαϊκών τροπαίων με εμάς όπως και με τον κ. Βατούτιν ο οποίος επίσης επενδύει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια κι ασφαλώς αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Euroleague όπως και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα, βρίσκονται διαρκώς σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.
Οι όποιες διαφορές περιορίζονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και είναι λογικό να έχει παρουσιαστεί ένας τόσο υψηλός ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν την τελευταία 20ετία κι έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές σε τελικούς και ημιτελικούς Final Four, προσφέροντας- αναμφισβήτητα- αθλητικό θέαμα υψηλού επιπέδου και ποιότητας στον κόσμο του μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ μπορούν να διατηρήσουν το ρόλο του πρωταγωνιστή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με αμοιβαίο σεβασμό κι αναγνώριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου