create your own banner at mybannermaker.com!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012



Αφιέρωμα:

 Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου


Αφιέρωμα: Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου
Η αντίστροφη μέτρηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει αρχίσει. Απομένουν μόλις λίγες ημέρες για την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση των αθλητών με αναπηρία. Ο «σκοπευτής» σήμερα (Σάββατο 25/8/2012) σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο θεσμό που έγραψε ο Διονύσης Λιβέρης.
Η τελετή έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων της βρετανικής πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/8/2012, με την Ελλάδα να δηλώνει πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στο δρόμο της.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την κορυφαία διοργάνωση για αθλητές υψηλών επιδόσεων με αναπηρία και τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αθλητές με τρομερή δύναμη ψυχής που υπερκαλύπτει την οποία αναπηρία τους αγωνίζονται και αποδεικνύουν το μεγαλείο του αθλητισμού.
Αναδεικνύοντας τον αθλητή και όχι την αναπηρία, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, προσφέρουν στους θεατές τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν την επιδίωξη των αθλητών για μια εξαιρετική επίδοση. Η δύναμη και η ικανότητα των Παραολυμπιακών Αθλητών και το υψηλότατο επίπεδο συναγωνισμού τους, εμπνέει την ανθρωπότητα να ζει τη μοναδική αυτή γιορτή των Παραολυμπιακών Αγώνων συμμετέχοντας στη διοργάνωση που αναδεικνύει το μέγεθος της ανθρώπινης θέλησης. Οι αθλητές τους δεν ανταγωνίζονται, αλλά συναγωνίζονται μεταξύ τους αλλά και με τον εαυτό τους.
Η εμπειρία, μοναδική. Με το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και την απίστευτη θέλησή τους οι αθλητές της Παραολυμπιάδας τιμούν πραγματικά το μεγαλείο του αθλητισμού.
Πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, η χώρα μας είχε πανηγυρίσει 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 ασημένια, 10 χάλκινα) τέσσερα περισσότερα απ’ όσα είχε κατακτήσει το 2004 στην Αθήνα (3 χρυσά, 13 ασημένια, 4 χάλκινα). Και για το Λονδίνο οι στόχοι είναι υψηλοί.
Οι Παραολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου θα διεξαχθούν από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηρισμένα ως παραολυμπιακά αθλήματα, στο σύνολό τους 20 (503 αγωνίσματα), τα οποία είναι: τοξοβολία, στίβος, μπότσια (boccia), ποδηλασία σε δρόμο, ποδηλασία σε ποδηλατοδρόμιο, ιππασία, ποδόσφαιρο 5x5, ποδόσφαιρο 7x7, γκόλμπολ, τζούντο, άρση βαρών, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, σκοποβολή, κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ), βόλεϋ σε αμαξίδιο, μπάσκετ σε αμαξίδιο, ξιφασκία σε αμαξίδιο, ράγκμπι σε αμαξίδιο, αντισφαίριση (τένις) σε αμαξίδιο.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 4.200 αθλητές και αθλήτριες από 166 χώρες. Με ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών όσον αφορά το... ασθενές φύλλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχών, στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας θα λάβουν μέρος 1.513 αθλήτριες σε συνολικά 18 αθλήματα.
Η συμμετοχή των γυναικών σε Παραολυμπιακούς Αγώνες παρουσίασε αυξητική πορεία στο πέρασμα των χρόνων. Συγκεκριμένα, το 1996 στην Ατλάντα ο αριθμός των γυναικών ήταν 790, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στο Σίδνεϊ ήταν 990. Στην Αθήνα το 2004, οι γυναίκες έφτασαν τις 1.165, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο ήταν 1.383.
Να σημειωθεί, ότι μόνο το ποδόσφαιρο 5x5 και 7x7 δεν έχει συμμετοχή γυναικών.
Η Ελληνική αποστολή
Έτοιμη για μετάλλια και διακρίσεις ισάξιες με αυτές του Πεκίνου, είναι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα. Αθλητές και παράγοντες έδωσαν υπόσχεση ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την ομάδα, θα έχει λάμψη... χρυσού! Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, δήλωσε ότι η ομάδα θα επιδιώξει να χαρίσει μοναδικές στιγμές στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, ενώ ζήτησε και από την πολιτική και αθλητική ηγεσία να βρίσκεται δίπλα στο παραολυμπιακό κίνημα και την επόμενη ημέρα μετά το Λονδίνο.
Η ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Λονδίνο, διαθέτει τη μαγιά για να φτάσει ψηλά, όπως συνέβη και στο Πεκίνο, όταν μεταξύ 146 εθνικών παραολυμπιακών επιτροπών, η χώρα μας κατάφερε να βρεθεί στην 20η θέση με συνολικά 24 μετάλλια. Θα ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα με 110 άτομα, εκ των οποίων 61 αθλητές και αθλήτριες που αντιστοιχούν σε 9 αθλήματα από τα 20 που βρίσκονται στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο σημαιοφόρος
Ο Χρήστος Ταμπαξής θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου (22:30 ώρα Ελλάδας) στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ο 35χρονος κολυμβητής του ΠΑΣΚΑ, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1996 στην Ατλάντα, είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων και δύο παγκοσμίων ρεκόρ. Συγκεκριμένα ήταν πρώτος στα 50 μέτρα ύπτιο τόσο στην Αθήνα όσο και στο Πεκίνο, ενώ το 2004 κατέκτησε και δύο ασημένια μετάλλια στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο. Κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο.
Η διάθεση εισιτηρίων
Οι Παραολυμπιακοί του Λονδίνου έχουν ήδη σπάσει το ρεκόρ στις πωλήσεις εισιτηρίων, πριν ακόμα ξεκινήσουν. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, έχουν ήδη πωληθεί 2,1 εκατ. από τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια που κυκλοφόρησαν.
Έτσι έχει ήδη καταρριφθεί το ρεκόρ των 1,8 εκατ. εισιτηρίων του Πεκίνου από το 2008, ενώ είχαν προηγηθεί οι «επιδόσεις» του Σίδνεϊ το 2000 (1,2 εκατ. εισιτήρια) και της Αθήνας το 2004 (850.000 εισιτήρια). Η ζήτηση των εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου αυξήθηκε πάνω από 200% μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 27 Ιουλίου 2012.
Ωστόσο η εμπειρία μας από την διάθεση των εισιτηρίων των Ολυμπιακών του Λονδίνου μας λέει να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Οι διοργανωτές έλεγαν ότι έχουν πωληθεί όλα τα εισιτήρια των Αγώνων, αλλά πολλά από τα στάδια έμεναν άδεια. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι οι χορηγοί πήραν εισιτήρια και δεν τα διέθεσαν.
Οι χορηγοί
Με την Olympic Air, ταξιδεύει η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στη Βρετανία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αεροσκάφος Airbus A320 της Olympic Air, μετέφερε με ειδική πτήση στη βρετανική πρωτεύουσα την Παραολυμπιακή Ομάδα.
Η Olympic Air, ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ως εκ τούτου και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, θα έχει τη ευθύνη μεταφοράς των εκπροσώπων μας στο δεύτερο μεγαλύτερο αγωνιστικό ραντεβού του πλανήτη για το 2012. Η αναχώρηση για το Λονδίνο έγινε την  Τετάρτη, ενώ η επιστροφή με τον ίδιο τύπου αεροσκάφους είναι προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου.
Σύμμαχο και από το χώρο της υγείας, έχει η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα. Πρόκειται για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, o οποίος ανέλαβε την πλήρη κάλυψη των ιατρικών-εργαστηριακών εξετάσεων για τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας καθώς και οποιαδήποτε άλλη εξέταση κριθεί απαραίτητη.
Εκτός των άλλων, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει οικονομικά τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με αθλητικό και αγωνιστικό εξοπλισμό, ενώ προχωράει στην «υιοθεσία» 7 αθλητών της ομάδας καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. Πρόκειται για τους αθλητές: Αντώνη Τσαπατάκη (κολύμβηση), Σεζόν Φερνάντες (στίβος), Πασχάλη Σταθελάκο (στίβος), Παρασκευή Κάντζα (στίβος), Παύλο Μάμαλο (άρση βαρών σε πάγκο), Νίκο Πανανό (μπότσια), Παναγιώτη Τριανταφύλλου (ξιφασκία με αμαξίδιο).
Χορηγοί είναι επίσης οι ΟΠΑΠ ΑΕ, Rollmann, και P&G.
Η ιστορία
Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Stoke Mandeville στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες του Stoke Mandeville και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.
Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Συμμετείχαν 400 αθλητές από 23 χώρες σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Στίβος).
Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1976 στο Τορόντο, προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες αναπηρίας και γεννήθηκε η ιδέα της συγχώνευσης διαφορετικών κατηγοριών αθλητών με αναπηρία για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Την ίδια χρονιά έγιναν και οι πρώτοι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες στην Σουηδία.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ (1988) ξεχώρισαν και από το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη και χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες εγκαταστάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκτοτε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γίνονται πάντα στην ίδια πόλη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Από το 1960, έχουν διοργανωθεί 12 Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και 9 Χειμερινοί. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί πλέον στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.
Η συμμετοχή της Ελλάδας
Έλληνες αθλητές συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1976. Από το 1988, η Ελλάδα συμμετέχει στους Αγώνες με επίσημες Εθνικές Αποστολές. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Έλληνες αθλητές πέτυχαν καλές επιδόσεις και κέρδισαν πολλά μετάλλια.
Έλληνες αθλητές κέρδισαν τα πρώτα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 κατακτώντας 1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 κέρδισαν 2 αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Ενώ στους Αγώνες της Ατλάντα το 1996 κέρδισαν 1 χρυσό, 1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια
Το 2000, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, η Ελληνική ομάδα συμμετείχε με 71 άτομα (42 αθλητές). Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν στο στίβο, την κολύμβηση, την άρση βαρών, την καλαθοσφαίριση και το τζούντο. Η Ελληνική ομάδα κέρδισε 11 μετάλλια (4 χρυσά, 4 ασημένια, 3 χάλκινα).
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Ελλάδα συμμετείχε με την πολυπληθέστερη μέχρι στιγμής Παραολυμπιακής Ομάδα, με 137 αθλητές, η οποία κατέδειξε την ανοδική πορεία του Παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας και κίνησε το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κοινωνίας. Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά 20 μετάλλια (3 χρυσά, 13 αργυρά, 4 χάλκινα). Επίσης σημειώθηκαν συνολικά 58 πλασαρίσματα στις πρώτες οχτώ θέσεις. Οι Αγώνες της Αθήνας ανέδειξαν τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία και τον τοποθέτησαν στη θέση που του αρμόζει στην Παγκόσμια αθλητική οικογένεια και ιδιαίτερα στην Ελληνική αθλητική οικογένεια. Στο Πεκίνο, κατακτήσαμε 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 ασημένια, 10 χάλκινα)
Η πρώτη συμμετοχή Έλληνα Αθλητή σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες έγινε το 2002 στο Σολτ Λεϊκ Σίτι. Οι Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006 ήταν οι δεύτεροι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες όπου συμμετείχε Ελληνική Αποστολή.
Η μασκότ
Ο Mandeville είναι η μασκότ των Παραολυμπιακών.
Μια ταινία κινουμένων σχεδίων, σε σενάριο του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Michael Morpurgo, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η μασκότ ήρθε στη ζωή και πώς μπορεί να προσαρμόζεται στον περιβάλλοντα χώρο, αλλάζοντας την εμφάνισή ανάλογα με την περίσταση.
Το όνομα «Mandeville» προέρχεται από το Stoke Mandeville στο Buckinghamshire. Το 1940, ο πρώην στρατιωτικός Dr.Ludwig Guttmann, πήγε στο Νοσοκομείο του Stoke Mandeville για να στήσει μια νέα πτέρυγα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, ώστε να βοηθήσει τους πρώην στρατιώτες που είχαν υποστεί κάκωση νωτιαίου μυελού. Στην προσπάθειά του να τους ενθαρρύνει κατά την αποκατάστασή τους, τους παρότρυνε να ασχοληθούν με αθλήματα, γεγονός που οδήγησε στη διαμόρφωση των «Αγώνων Stoke Mandeville», που θεωρούνται ο πρόδρομος των σύγχρονων Παραολυμπιακών Αγώνων.
Διπλές συμμετοχές
Ο Όσκαρ Πιστόριους έγινε ο έκτος αθλητής που είχε αγωνιστικές εμπειρίες από Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Την αρχή έκανε η Νέρολι Φέρχολ (παραπληγία) η οποία το 1980 συμμετείχε στην τοξοβολία των Παραολυμπιακών Αγώνων και τέσσερα χρόνια αργότερα στο ίδιο άθλημα των Ολυμπιακών.
Από τους αθλητές της... ζωής, μόνο ο Ούγγρος Παλ Ζέκερες έχει φτάσει στην κατάκτηση μεταλλίου και στις δύο διοργανώσεις. Ο Ούγγρος ξιφομάχος ήταν τρίτος στο ομαδικό του ξίφους ασκήσεως στους Ολυμπιακούς του 1988, όμως μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο. Επιδεικνύοντας το σθένος ενός πρωταθλητή, ο Ζέκερες αποφάσισε το 1992 να μετάσχει στους Παραολυμπιακούς της Βαρκελώνης όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Επανέλαβε το ίδιο τόσο το 1996 (και μάλιστα εις διπλούν), ενώ στο Σίδνεϊ, την Αθήνα και το Πεκίνο ήταν χάλκινος.
Όσον αφορά την Αμερικανίδα Μάρλα Ράνιαν αν και ζει στον κόσμο των... σκιών, αφού η όρασή της είναι σχεδόν μηδαμινή, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ αλλά και της Αθήνας, αφού είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές στους Παραολυμπιακούς της Βαρκελώνης και της Ατλάντα. Μάλιστα, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 1.500 μέτρων όπου τερμάτισε 8η.
Την εξάδα συμπληρώνουν η Νατάλια Πάρτικα (Πολωνία)  με συμμετοχές στο πίνγκ-πονγκ το 2000, το 2004 και το 2008 και η κολυμβήτρια Νάταλι ντου Τουί (Ν. Αφρική) με συμμετοχές το 2004 και το 2008.
Οι Έλληνες αθλητές
Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τους:
- ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ (1): Άννα Τζίκα
- ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ (2): Δώρα Μούτσιου, Ευάγγελος Κακοσαίος
- ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ (4): Γεράσιμος Πυλαρινός, Εμμανουήλ Μπόγδος, Γεώργιος Αλεξάκης, Πάναγιώτης Τριανταφύλλου.
- ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ (3): Παύλος Μάμαλος, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Νίκος Γκουντάνης.
- ΜΠΟΤΣΙΑ (5): Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Μαρία Κορδαλή, Παναγιώτης Σουλάνης, Αλέξανδρος Παπαδάκης (Director: Δανιήλ Πολυχρονίδης, Ανδρέας Κεραμιδάς, Ελένη Καλογεροπούλου, Αναστασία Τερζοπούλου).
- ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (3): Σταμάτης Κοτζιάς, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Χρήστος Στεφανάκης (Pilot: Κωνσταντίνος Τρουλινός, Αργυρώ Μηλάκη).
- ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (4): Γιώργος Δεληκούρας, Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, Αργύρης Νοτάρογλου.
- ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (14): Άρης Μακροδημήτρης, Χρήστος Ταμπαξής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Αντώνιος Τσαπατάκης, Βασίλης Τσαγκάρης, Γιώργος Καπελλάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας, Νίκος Τσότρας, Ιωάννης Κωστάκης, Ανδρέας Κατσαρός, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Σεμιχά Ριζάογλου, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Μαρία Καλπακίδου.
- ΣΤΙΒΟΣ (25): Πασχάλης Σταθελάκος, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Ιωάννης Πρώτος, Σεζόν Φερνάντες, Γιώργος Καραμηνάς, Κωνσταντίνος Ντιμπίδης, Αναστάσιος Τσίου, Δημήτριος Ζησίδης, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Γεράσιμος Βρυώνης, Ευστράτιος Νικολαίδης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Μαρίνος Φυλαχτός, Ηλίας Ναλμπάντης, Αγίμ Δημήτριος Δομγκιόνι, Ευάγγελος Καναβός, Αθανάσιος Μπαράκας, Παντελής Καλόγερος, Νικόλαος Καπλάνης, Μαρία Σταματουλά, Στυλιανή Σμαραγδή, Ευαγγελία Ζίσκα, Παρασκευή Κάντζα, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Ανθή Καραγιάννη.
Στη φωτο ο Οσκαρ Πιστόριους (Νοτ. Αφρική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου