Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Τεχνικός σύμβουλος ανέλαβε ο Σαμαράς..
Θέση τεχνικού συμβούλου ανέλαβε τελικά ο Σαμαράς στον Παναθηναϊκό


Λιγότερες αρμοδιότητες απ’ αυτές που ορίζει το πόστο του τεχνικού διευθυντή θα έχει τελικά ο Γιάννης Σαμαράς στον Παναθηναϊκό. Η συνάντηση που είχε χθες με τον Δημήτρη Γόντικα έγινε σε καλό κλίμα, αλλά οι δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν αυτή την εποχή στην ομάδα και η επιμονή του «Ολλανδού» να μην αφήσει στη μέση το πλάνο οργάνωσης των τμημάτων υποδομής της Παιανίας, οδήγησαν τελικά σε παράπλευρους δρόμους.


 Οι «πράσινοι» εγκαταλείπουν το μοντέλο του πανίσχυρου τεχνικού διευθυντή που θα κινεί όλα τα νήματα στην ομάδα και προχωρούν με τον Γιάννη Σαμαρά να λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, έχοντας τον ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στον Φερέιρα και τη διοίκηση. Θα έχει, δηλαδή, γνώμη σε καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα που απασχολούν την ομάδα, αλλά περιορισμένο ρόλο στον σχεδιασμό της ομάδας και κυρίως στην υλοποίησή του.

Ως τεχνικός σύμβουλος, ο Σαμαράς θα εκφέρει τη γνώμη του σε θέματα πωλήσεων και αγορών, δεν θα έχει όμως αντίστοιχα σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Κατά τα φαινόμενα, αυτό το βάρος θα πέσει κατά κύριο λόγο στην πλάτη του Γόντικα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, δύσκολα μπορεί να βρεθεί άμεσα άλλο πρόσωπο ικανό να παίξει τέτοιο δύσκολο ρόλο. Παρά τον ρόλο που θα έχει στην πρώτη ομάδα, ο Γιάννης Σαμαράς θα εξακολουθήσει να έχει την ευθύνη οργάνωσης των ακαδημιών της Παιανίας. Εχει σε εξέλιξη από πέρυσι ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και δεν θέλει να τον εγκαταλείψει. Είναι πολύ ευχαριστημένος από τα πρώτα δείγματα και πιστεύει ότι σύντομα θα υπάρξουν παιδιά από τα φυτώρια της Παιανίας ικανά να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

- Τη Λάτσιο θεωρούν μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του Σισέ τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο Βιντζέντζο Μοραμπίτο, που εκπροσωπεί την ομάδα της Ρώμης, μίλησε χθες με τον Φιλίπ Πιολά, μάνατζερ του Γάλλου επιθετικού και βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του. Ηταν μια πρώτη αλλά πολύ σημαντική επαφή, καθώς η πλευρά του Σισέ εμφανίζεται κατ’ αρχάς θετική στην προοπτική μιας τέτοιας μετακίνησης. Ρόλο παίζει, βεβαίως, και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ζητήσει περίπου έξι εκατ. ευρώ.

- Ιταλική ιστοσελίδα έγραψε χθες ότι η Νάπολι είναι θετική να παραχωρήσει τον Χοσέ Ερνέστο Σόσα στον Παναθηναϊκό, αρκεί να αποκτήσει τον Χριστοδουλόπουλο.

- «Μας αρέσει πολύ το ενδεχόμενο να έρθει στην ομάδα μας ο Γκοβού», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της (νεοφώτιστης στο «Σαμπιονά») Εβιάν.
- Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον Παναθηναϊκό η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γκάμπριελ στην Γκρέμιο.

πηγη:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου