Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΟΠΑΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. 
      ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
                   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 15, Τ.Κ. 11473 ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.             210-6449745 begin_of_the_skype_highlighting            210-6449745      end_of_the_skype_highlighting 
     FAX 210-6420002 ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΟΠΑΙΑ
ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όταν ανέλαβαν   οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι  τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και μέσω αυτού το μπάσκετ του Συλλόγου, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι ακριβώς θα γινόταν. Η Ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ στο Άθλημα, σχεδόν μόνιμη Πρωταθλήτρια  στον ελληνικό χώρο και με διεθνείς διακρίσεις. Από τότε που ανέλαβαν το τμήμα μπάσκετ στις επαγγελματικές κατηγορίες  οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι  ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ μας έγινε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης όπως αποδεικνύει η κατάκτηση των έξι Πανευρωπαικών  τίτλων. Την ίδια όμως περίοδο της εκπληκτικής ανόδου του Μπάσκετ, όλα τα άλλα Αθλητικά τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού άρχισαν να υποβαθμίζονται μέχρι διαλύσεως. Ο Παναθηναϊκός από «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ» άρχισε να μπαίνει στο περιθώριο.
Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι ανέλαβαν δεν «αγόρασαν». Και  ανέλαβαν γιατί είχαν την αγάπη και την διάθεση  «να δαπανήσουν» χρόνο  και χρήμα  για να διακριθεί  ο Παναθηναϊκός  στο Μπάσκετ. Όμως το κύριο κριτήριο με βάση το οποίο «ανέλαβαν»  τον Ερασιτέχνη, δεν ήταν τι ακριβώς θα έκαναν. Το βασικό και κύριο κριτήριο ήταν ότι και οι δύο μετείχαν πάντοτε σ’ αυτό που λέμε «οικογένεια του Παναθηναϊκού».
Επομένως αποτελεί πρόσθετη αιτία πίκρας και απογοήτευσης να ακούμε σήμερα τους δύο αδελφούς που τόσα προσέφεραν στον Παναθηναικό να λένε  ότι «πουλάμε και στους Αμερικάνους» τον Παναθηναϊκό. Αν κουράστηκαν ή  δαπάνησαν περισσότερα από ότι προγραμμάτιζαν το σεβόμαστε.  Αλλά θα κινηθούν σωστά μόνο  εάν παραδώσουν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε άνθρωπο ή ανθρώπους που έχουν τα μέσα και την διάθεση να κάνουν ό,τι πρέπει για την Ομάδα,απαραίτητη και πάντως προϋπόθεση είναι ότι η ΚΑΕ θα παραμείνει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Διεθνής πώληση δεν νοείται και δεν επιτρέπεται. Είναι απορίας άξιο που αυτά τα απλά  και κατανοητά  δεν γίνονται αντιληπτά από όλους και μάλιστα από εκείνους που πρέπει .

Το ζήτημα της πώλησης – και μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός – δεν είναι μόνο του Παναθηναϊκού ζήτημα. Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις περασμένες δεκαετίες , αποτελούσε  τον ΒΑΣΙΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, και από την άποψη αυτή ήταν ένας από τους καλύτερους κήρυκες της Αθλητικής Ιδέας στα ελληνόπουλα, σε πανελλήνια κλίμακα.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σωρεία άλλων επιχειρημάτων για να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο ιστορικό λάθος  κατά του Παναθηναίκού και του Ελληνικού Αθλητισμού. Μένουμε μόνο σε μία παρατήρηση: Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών όλων των αθλημάτων  του Παναθηναϊκού, είναι δυστυχώς, αυτή την στιγμή η μόνη φωνή που εναντιώνεται επίσημα και δημόσια στην πιθανή διεθνή πώληση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ μας.  Και καλεί τους πάντες να αντιμετωπίσουν την περίπτωση με την σοβαρότητα που αυτή επιβάλλει.   

Το Διοικητικό Συμβούλιο   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου