Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Δυσκολεύει του Μπατίστ στον ΠΑΟ


AΘΛHTIΣMOΣ


Δυσκολεύει του Μπατίστ στον ΠΑΟ


Η σχεδόν διπλάσια προσφορά της Φενέρ από των «πρασίνων» γέρνει τη ζυγαριάΓ. Βαλαβανης


Το δέλεαρ των εκατομμυρίων δολαρίων που προσφέρει η Φενέρμπαχτσε στον Μάικ Μπατίστ είναι... βαρύτερο στη «ζυγαριά» της απόφασης του Αμερικανού σέντερ από το ψυχολογικό δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό, στα 8 χρόνια συνεργασίας.


 Οι «πράσινοι» έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον Μπατίστ στην ομάδα και αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητές τους, προχώρησαν σε πρόταση υπογραφής διετούς συμβολαίου, έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η μείωση που θα γίνει στον Μπατίστ, εφόσον αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟ, αγγίζει το 50 τοις εκατό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά ο Μπατίστ βρισκόταν, μέχρι και την περσινή περίοδο, στους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του «τριφυλλιού» και είχε ετήσιες απολαβές 1,8 εκατ. ευρώ.


Οι «Σειρήνες» της Φενέρμπαχτσε είναι ιδιαίτερα δελεαστικές ώστε ο 35χρονος Μπατίστ να μετακομίσει στη γειτονική Τουρκία κι αν ακόμα δεν του αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος ζωής στην Κωνσταντινούπολη, να αποδεχθεί την πρόταση που θα του αποφέρει 3,6 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια. Η πρόταση της Φενέρ είναι πολύ καλύτερη απ' αυτή του Παναθηναϊκού και αν στη σκέψη του Αμερικανού σέντερ μετρήσουν μόνο η αριθμητική και τα μηδενικά που υπάρχουν στα ποσά των δύο προτάσεων, η σύγκριση φέρνει αναπόφευκτα τον Παναθηναϊκό σε δεύτερη μοίρα.


Ομως, ο Μπατίστ παίζοντας στον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε δικαίως σ' έναν από τους καλύτερους και διασημότερους σέντερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Βελτιώθηκε κατακόρυφα και συνολικά τού έχουν γίνει 4 γενναίες αυξήσεις αποδοχών σε κάθε ισάριθμη ανανέωση συμβολαίου. Ηταν ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της εξέδρας, είχε μυηθεί στον ελληνικό τρόπο ζωής, του άρεσε πολύ η Αθήνα και κατέστη ο πιο σταθερός Αμερικανός παίκτης αγωνιζόμενος με την ίδια φανέλα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.


 Είχε διαμηνύσει από τα μέσα της περσινής περιόδου ότι ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αλλά η μη συνέχιση της παραμονής του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του «τριφυλλιού» τον έχει επηρεάσει σημαντικά. O Μπατίστ θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες, με γνώμονα το «καλύτερο δυνατό για την οικογένειά μου», όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος.


-Επέκταση του συμβολαίου του γι' έναν ακόμη χρόνο ήταν η πρόταση που έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ώστε ο αρχηγός της ομάδας να παραμείνει στη θέση του και την περίοδο 2013-14. Ο Διαμαντίδης θεώρησε πολύ πρόωρο να απαντήσει και επιφυλάχθηκε να το κάνει στη διάρκεια της επόμενης περιόδου.
Στον Διαμαντίδη δεν έγινε, τελικά, πρόταση για μείωση αποδοχών στο ισχύον συμβόλαιο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου