Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ»!!


ΠΑΝΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ»!!

Προχωράει κανονικά και με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο για την κατεδάφιση της Λεωφόρου, χωρίς αντάλλαγμα ποδοσφαιρικού γηπέδου για τον Παναθηναϊκό!
Η Περιβαλλοντική μελέτη για το γκρέμισμα της Λεωφόρου εγκρίθηκε σήμερα (5/7) και το μεγαλύτερο Παναθηναϊκό «έγκλημα» πλησιάζει. Η κατεδάφιση δηλαδή του στολιδιού της Αθήνας, χωρίς καν για αντάλλαγμα άλλο ποδοσφαιρικό γήπεδο για το Τριφύλλι!
Όσο ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος της Αθήνας και ιδρυτικό στέλεχος του Σωματείου Παναθηναϊκή Συμμαχία, υπόσχεται πως θα βοηθήσει να μην ολοκληρωθεί αυτό που ο ίδιος προώθησε, φαίνεται πως μπαίνουν οι βάσεις  για ό,τι απεύχεται κάθε φίλαθλος (πλην όσων έχουν άμεσα συμφέροντα).
Αναλυτικά όσα αναφέρει η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ειδικής μελέτης (Master Plan) για την υλοποίηση του Προγράμματος διπλής ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας, με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, που αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση.Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, με τη νέα ρύθμιση μειώνεται η συνολική δόμηση στο Βοτανικό κατά 66.000 τετραγωνικά μέτρα περίπου απ’ αυτήν που προέβλεπε ο Νόμος 3481 του 2006, δηλαδή κατά ποσοστό 60%, ενώ αυξάνονται οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού κατά 30.000 τετραγωνικά μέτρα.
Αν συνυπολογιστεί και η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τόνισε ο περιφερειάρχης, θα έχουμε 100.000 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστων χώρου πρασίνου.
Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αφορά στο σύνολο της ανάπλασης και των κατασκευών στο Βοτανικό, ανέφερε ο κ. Σγουρός, σημειώνοντας πως η ιδιωτική επένδυση είναι λιγότερο από 10% της έκτασης.
Όπως διευκρίνισε, συνολικά 178.000 τ.μ. θα γίνουν κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής και πρασίνου του Δήμου της Αθήνας καθώς μόνο τα 43.000 τ.μ. ανήκουν σε ιδιώτη και θα γίνουν εμπορικό κέντρο, ενώ στη Λ. Αλεξάνδρας θα δημιουργηθούν 20 στρέμματα πράσινο.
Όλα, σημείωσε, βασίζονται στην Απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ακριβώς την απαίτηση για ισοζύγιο στους κοινόχρηστους χώρους και κλείνοντας την εισήγησή του υπέρ του έργου, υπογράμμισε πως η ανάπλαση των προσφυγικών, η υπογειοποίηση της Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος του γηπέδου του Παναθηναϊκού και η επέκταση του πρασίνου από το λόφο Στρέφη είναι ένα σχέδιο ανάπλασης στρατηγικής σημασίας για την Αθήνα.
Υπενθυμίζουμε πως έχει αποφασιστεί -υπό τις ευλογίες του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος «έτρεξε» το όλο ζήτημα- κατεδάφιση της Λεωφόρου με αντάλλαγμα κουτσουρεμένες εγκαταστάσεις στον (αποκομμένο πλέον) Ερασιτέχνη και… εμπορικό κέντρο στον Μπάμπη Βωβό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου