Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012


Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΚΟΟΥΤΣ
ΖΕΣΟΥΑΛΝΤΟ ΦΕΡΕΙΡΑ

fereira

          του Γιώργου Λιβέρη

Είναι επιβεβαιωμένο πλέον ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα είναι εγκεφαλικός προπονητής, με απόλυτη πίστη στις απόψεις του.
          Αυτό, στην περίοδο που ο Παναθηναϊκός διέρχεται, αποτελεί προσόν, καθώς εμπιστεύεται μόνο τις δικές του αναλύσεις, χωρίς να δέχεται εισηγήσεις.
          Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι όλοι οι νέοι παίκτες να προέρχονται από δικές του επιλογές, βεβαίως μέσα στα πλαίσια της σημερινής σκληρής οικονομικής πραγματικότητας.
Χωρίς μεσάζοντες, η τιμή των ολίγων νέων παικτών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα ενώ με την ευθύνη των υποδείξεων του εξαντλεί τα όριά του πάνω σ’ αυτούς.
Από την άλλη όμως υπάρχει μια φανερή αρνητική μονομέρεια για όσους παίκτες δεν πιστεύει. Με πρώτο τον Καραγκούνη. Δεν τον βλέπει στην ενδεκάδα, δεν του φθάνει μόνο το πάθος του ενώ τέλος πιστεύει πως με το κόστος του μπορεί να αποκτήσει παίκτη με ανώτερες, από τις δικές του προδιαγραφές.
Δεύτερος παίκτης στον οποίο είναι αρνητικά τοποθετημένος ο Φερέιρα είναι ο Πετρόπουλος. Δεν αρκεί στον Πορτογάλο προπονητή ότι ο υψηλόσωμος φορ είναι σκόρερ σε κάθε προπόνηση. Το ότι είναι στατικός στην επίθεση, παίζει αποφασιστικό ρόλο στην κρίση του.
Τρίτος παίκτης τοποθετημένος στο σκιερό μέρος της Παιανίας είναι ο Κατσουράνης, στον οποίο όμως ο κόουτς δείχνει μια κάποια ανεκτικότητα, λόγω ανάγκης.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι σφόδρα πιθανό οι 3 παραπάνω να έχουν την τύχη του Γιάννη Γκούμα. Υπό την εξής έννοια, για να θυμηθούμε λίγο και εκείνη την ιστορία. Όπως ο Γκούμας οδηγήθηκε προς την έξοδο, ενώ μπορούσε να προσφέρει, αλλά είχε απαιτήσεις υψηλότερες άλλων νεαρών που διέθεταν ταχύτητα, αντοχή και μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου