Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΑΓΩΜΑ» ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΙΣΕ. ΟΙ €ΓΓΥΗΤΙΚΕΣ» ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΗΧΗΣΑΝ…


Ο πόλεμος ενάντια στον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε (παρακάτω), με λίγα λόγια, προσπαθούν οι «€γγυητικοί» κύκλοι να θεωρήσουν υπεύθυνο τον Μακρόπουλο για την καθυστέρηση της «€γγυημένης μπίζνας» της διπλής ανάπλασης.
Μάλλον ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη, ο Μακρόπουλος δηλαδή, θα φταίει και για το ότι δεν ήταν έτοιμο το νέο γήπεδο το 2008 για τα 100 χρόνια, όπως έλεγε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το 2005…
Αφήνει ξεκάθαρα υπονοούμενα το άρθρο των δημοσιογράφων του συνεταίρου των «€γγυητών», πως ο Πρόεδρος του  ερασιτέχνη βάζει νέα εμπόδια στην διπλή ανάπλαση χωρίς αυτά να υπάρχουν (…). Και όχι μόνο αυτό. Οι «€γγυητικοί» κύκλοι κάνουν ένα βήμα παραπάνω βάζοντας στο κάδρο και μια άλλη διάσταση.
Την υποψία.
Ναι την υποψία. Υποψιάζονται τούτοι οι δημοσιογράφοι, πως η στάση του Μακρόπουλου, για τη μη κατεδάφιση του Ιστορικότερου γηπέδου, αυτού του Απόστολος Νικολαΐδης, πριν το οριστικό ξεκαθάρισμα των χρονοδιαγραμμάτων είναι ΚΑΙ ύποπτη ΚΑΙ υποκινούμενη.
Επειδή δαύτοι οι δημοσιογράφοι, φαίνεται να είναι τσακάλια και προσεγγίζουν την αλήθεια «αδέσμευτα», είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουν να φέρουν στη δημοσιότητα και τη σύμβαση του κατασκευαστή του νέου γηπέδου που έχουν επιλέξει οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ (με 55%). Εκτός αν, ΑΝ λέω, είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τις συμβάσεις του αφεντικού τους…
ΑΝ, ξαναλέω… ΑΝ
fidelio verde

................................................................
Διαβάστε (και φρίξτε) το άρθρο που «ανέβηκε» στο σάιτ του συνεταίρου των €γγυητών. (εδώ και το link)

Παιχνίδια με την Διπλή Ανάπλαση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ (sentragoal.gr)
Πολύς ντόρος γίνεται και πάλι µέσα στον Παναθηναϊκό για το θέµα της Διπλής Ανάπλασης και τη στάση του δήµου όσον αφορά το έργο. Μετά την αποκάλυψη ότι ο δήµος αναγνωρίζει την απεµπλοκή της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ από το project (κάτι που απασχόλησε τα παναθηναϊκά δρώµενα για περισσότερους από 7 µήνες, µη δικαιώνοντας µε την εξέλιξη αυτή όσους το είχαν κάνει σηµαία) όλο το βάρος έχει πέσει στο αν θα γίνει συµφωνία δήµου – Ερασιτέχνη για να προχωρήσει το έργο ή όχι.
Η βασική ένσταση του Ερασιτέχνη, αφού ο δήµος δεσµεύεται ότι δεν θα γκρεµιστεί η Λεωφόρος χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του Παναθηναϊκού, δεν µπορεί να είναι άλλη από το γεγονός ότι στο χρονοδιάγραµµα που έχει προταθεί δεν γίνεται συγκεκριµένη αναφορά στο πότε θα είναι έτοιµο το ποδοσφαιρικό γήπεδο για να κατεδαφιστεί µετά η ιστορική έδρα του συλλόγου.
Κι αυτό είναι το σηµείο που λογικά θα επικεντρώσουν την προσπάθειά τους οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη στις διαπραγµατεύσεις µε τη δηµοτική αρχή. Υπάρχουν όµως και κάποιες φωνές που προσπαθούν να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά αναφέροντας ότι ο Ερασιτέχνης δεν παίρνει τις εγκαταστάσεις που είχαν συµφωνηθεί και κάνουν λόγο για «πετσοκοµένο» κλειστό 1.700 θέσεων και δεξαµενή αντί για κολυµβητήριο.
Ανακοίνωση Ερασιτέχνη
Είναι όµως έτσι τα πράγµατα ή απλά χρησιµοποιείται για µια ακόµη φορά ένα επικοινωνιακό επιχείρηµα µόνο και µόνο για να δηµιουργηθεί µεγαλύτερη ρήξη µέσα στην οµάδα µε αποτέλεσµα να µειωθούν αισθητά οι πιθανότητες συµφωνίας για τη Διπλή Ανάπλαση; Γι’ αυτό αξίζει να υπενθυµίσουµε τι είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Ερασιτέχνης ότι θα πάρει στον Βοτανικό στην επίσηµη παρουσίαση του αθλητικού κέντρου στις 21 Μαΐου του 2010:
«Το νέο Αθλητικό Κέντρο του Παναθηναϊκού ΑΟ στον Βοτανικό αποτελείται από το κεντρικό γήπεδο αθλοπαιδειών 1.720 θεατών, προπονητήριο αθλοπαιδειών, αίθουσες πάλης, πυγµαχίας, άρσης βαρών, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ξιφασκίας και ενόργανης γυµναστικής. Ακόµη, γραφεία, ιατρείο, αίθουσα dopping, στούντιο συνεντεύξεων, αναψυκτήριο, αποδυτήρια, αποθήκες, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων κλπ. Επιπλέον περιλαµβάνει υπόγειο χώρο στάθµευσης 126 αυτοκινήτων. Τέλος προβλέπεται ανοικτή κολυµβητική δεξαµενή ολυµπιακών διαστάσεων (50.00 m x 24.00 m) και αντίστοιχη εκµάθησης. Η κάλυψη των εγκαταστάσεων είναι 3.750 m και η δόµηση 7.500 m , το δε ύψος από τη στάθµη του εδάφους είναι 18 m µε 2 m επιπλέον για τη στέγη».
Αναταραχή
Ο Ερασιτέχνης δηλαδή είχε συµφωνήσει επίσηµα να πάρει µε ελάχιστες αποκλίσεις που ήταν άνευ ουσιαστικής σηµασίας αυτά που περιγράφονται και τώρα στο νόµο Μπιρµπίλη. Επιβεβαίωση αυτού είναι µάλιστα το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ασχολείται από τον ΑΟ µε το έργο, είπε καθαρά ότι «οι εγκαταστάσεις που προβλέπονται για τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό είναι πολύ καλές, αρκεί να είναι και το γήπεδο ποδοσφαίρου µαζί».
Οι εγκαταστάσεις ήταν ικανοποιητικές λοιπόν για τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, όµως λίγες ηµέρες αργότερα για ορισµένα από τα µέλη του διοικητικού συµβουλίου του ΑΟ, καθώς και για «πολλούς» που ασχολούνται ερευνητικά µε το θέµα, ήταν ασύµφορες για τον Παναθηναϊκό.
Οι επίσηµες ανακοινώσεις όµως του ίδιου του Ερασιτέχνη τους διαψεύδουν και το ερώτηµα µπαίνει για µια ακόµη φορά: Μήπως πιέζονται από κάποιον οι παράγοντες του Ερασιτέχνη (τη στιγµή που ο Γιάννης Αλαφουζος για την ΠΑΕ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει το έργο αν γίνεται) για να πουν «όχι» στον Βοτανικό, χωρίς καν να συζητήσουν τα δίκαια αιτήµατά τους όσον αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο και την κατεδάφιση της Λεωφόρου σε σωστό χρόνο θέτοντας παράλληλα και άλλες απαιτήσεις και ανακινώντας θέµατα που είχαν συµφωνηθεί;
Στο θέµα της Διπλής Ανάπλασης υπάρχει και συµπληρωµατικό ερώτηµα: Μήπως όλα αυτά έχουν κάποια σχέση µε την έντονη αναταραχή που έχει προκληθεί τις τελευταίες ηµέρες ανάµεσα σε µέλη του Ερασιτέχνη;
Εκνευρισµένος
Το project της Διπλής Ανάπλασης το γνωρίζει πολύ καλά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος όµως δεν εκπροσώπησε τον Ερασιτέχνη στο νέο διοικητικό συµβούλιο της ΠΑΕ. Στην ουσία τον «καθαίρεσε» ο πρόεδρος του ΑΟ Αχιλλέας Μακρόπουλος, γεγονός που έχει εκνευρίσει τον Θ. Γιαννακόπουλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ (sentragoal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου