Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Ο Παναθηναϊκός διαλύεται και οι κελεμπίες ανεμίζουνΘα το έχετε καταλάβει εσείς αναγνώστες του matigarrida ότι ζω σε ένα δικό μου κόσμο. Σε αυτό τον κόσμο δεν χωράει αμφιβολία ότι ο σεναριογράφος εμφανίζει τον Ιζνογκούντ και τους εντυπωσιακούς Σαουδάραβές του όποτε υπάρχει θέμα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενδιαφέρεται μόνο για το όνομά του και όχι για τον Παναθηναϊκό. Αν ενδιαφέρονταν για το Τριφύλλι τότε δεν θα έβγαζε τέτοια ανακοίνωση χθες και φυσικά θα αποφάσιζε έστω και σήμερα μετά από μια κωμωδία 7 μηνών, να πάρει θέση ο ίδιος (ξαναγράφω, ο ίδιος) για τον Ιζνογκουντισμό ώστε να τελειώσει μια και καλή αυτό το στόρι. Αλλά είπαμε αυτά είναι για το δικό μου κόσμου. Για τους πολλούς όλοι έχουν την ίδια ευθύνη για το διασυρμό του Παναθηναϊκού, ουδείς προτείνει κάτι για το μέλλον της ομάδας και ο Ιζνογκούντ μπορεί τελικά να φέρει Σαουδάραβα. Α, και μην ξεχάσω: προ πολυμετοχικότητας όλα ήταν μια χαρά στον Παναθηναϊκό, η ομάδα δεν χρώσταγε (μόνο 3,7 ήταν το ψιλοέλλειμμα), οι τίτλοι έρχονταν ο ένας πίσω από τον άλλο, η υγεία βασίλευε στην ομάδα, δεν υπήρχε καμία κόντρα στα διοικητικά.
Μεγάλος πρόλογος, αλλά μάλλον ό,τι πιο σοβαρό, αναφορικά με τις νέες Ιζνογκουντιές. Από την Πέμπτη το διαβάσατε στο matigarrida. Ξέρετε ανέκαθεν μισούσα τέτοιες υπενθυμίσεις. Όταν δούλευα σε εφημερίδες καμιά φορά ασκούσα και κριτική σε συναδέλφους μου που ανέφεραν «όπως έγραψε η εφημερίδα μας». Στο Ίντερνετ είμαι πολύ νέος. Τόσο που προσπαθούν δύο άνθρωποι να μου μάθουν τα βασικά και δυσκολεύονται. Διαπιστώνω ότι στο διαδίκτυο δεν υφίσταται αποκλειστικότητα γιατί αυτό που γράφω εγώ στις 13.30, το παίρνει ο «Χ» απέναντι το ανεβάζει clopy – paste είτε αλλάζοντας ελάχιστα το κείμενο είτε καθόλου, πειράζει και το… ρολογάκι και εμφανίζει ότι τα anokatoplagianews.gr είχαν το θέμα νωρίτερα από σένα. Σε βγάζουν και μαλ…α δηλαδή!  Τα μεγαλύτερα σάιτ παίρνουν κόσμο από τα μικρά σαν τούτη εδώ τη γωνιά και όλα μέλι – γάλα. Διότι όταν ο «Χ» αναγνώστης θέλει να μοιραστεί ένα κείμενο στο Facebook, στο Twitter ή όπου αλλού, θα πάρει του μεγάλου ψαριού το κείμενο, όχι του μικρού. Ασχέτως εάν το πρώτο είναι clopy -paste. Τέλος πάντων, αρρώστιες του χώρου και δεν σας αφορούν.
Ο Ιζνογκούντ τριγύριζε τον Σαουδάραβα (;) του από κανάλι σε κανάλι. Πήγε στη Nova, στο ΣΚΑΪ, στον ΑΝΤ1. Παντού «έφαγε πόρτα», προτείνοντας το ίδιο. Μια συνέντευξη μέσω SKYPE.  Μάλιστα βιάστηκε να προαναγγείλει ότι στο τάδε κανάλι θα δείτε τον πρίγκιπα. Τελικά στο protothema.gr δέχθηκαν να κάνουν την επιτυχία. Και εμφανίστηκε ο κελεμπίας ονόματι Φαϊσάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσιρ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Διάβασε το όνομά του στο χαρτί που είχε στα αριστερά του για να μην το μπερδέψει, μας ενημέρωσε ότι επενδύει στον αθλητικό χώρο και σε real estate, μας είπε ότι ήταν πρόεδρος της Αλ Ριάντ (ομάδας τρίτης κατηγορίας στη Σαουδική Αραβία) και μετά συμβουλευόμενος πάντα το χαρτί που είχε στα αριστερά του -και μετά πήγε στα δεξιά του!- μας είπε ότι εδώ και ένα μήνα από τις 6 Μαρτίου έχει στείλει το bank commitment των 15 εκατ. ευρώ. Μην κολλάτε σε λεπτομέρειες όπως ότι σύμφωνα με τον μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) ο Παναθηναϊκός έχει 105 χρόνια ιστορίας ή ότι θέλει να συμμετάσχει στη Γ.Σ. της 18ης Απριλίου (δεν έχει το δικαίωμα) ή ότι θα βάλει 15 εκατ. για αρχή και μετά θα κάνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το Μάιο (μέσα σε ένα μήνα δυο αυξήσεις δεν πρέπει να γίνεται ότι στην «Παπάρ Α.Ε.»).
Μην με ρωτήσει κανείς αν υπάρχει το bank commitment, αν υφίσταται ο Σαουδάραβας μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο), αν μπορεί να σωθεί έτσι ο Παναθηναϊκός. Ξέρετε την πάγια θέση του matigarrida για όλα αυτά. Όσοι ψάχνετε ρεπορτάζ αληθινό για πρίγκιπες και καμήλες παρακαλώ όπως εξέλθετε του σάιτ. Πάντως, είναι πολύ πιο πειστικός ο κελεμπίας της γνωστής διαφήμισης από αυτό τον τύπο που εμφάνισε ο Ιζνογκούντ. Αλλά καλά κάνει. Αφού ο Βαρδινογιάννης βολεύεται με την κατάσταση και υπάρχουν πάντα πρόθυμοι άνθρωποι να αναπαράγουν το παραμύθι των Σαουδαράβων, καλά κάνει ο γνωστός σαλτιμπάγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου