Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Εχει... «Θέμα» ο Βγενόπουλος με Τζίγκερ


Δημοσίευση: 02.04.12 09:42

Εχει... «Θέμα» ο Βγενόπουλος με Τζίγκερ

Εχει... «Θέμα» ο Βγενόπουλος με Τζίγκερ
Tις θέσεις του για τη χθεσινή δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα αποσπασμάτων της αγωγής του Γιάννη Βαρδινογιάννη εις βάρος του, αναπτύσσει σε γραπτή του δήλωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Σε αυτή ο μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού κάνει λόγο για δημοσιογραφικό ολίσθημα, εκφράζοντας ενστάσεις για μη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού τονίζει ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, εφόσον πρόκειται για λάθος της εφημερίδας, περιμένουν μια δημόσια συγγνώμη, επιμένει για τις ευθύνες που φέρει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ως προς την πιθανότητα να οδηγηθεί η ΠΑΕ στην πτώχευση. Και τονίζει πως οι υπόλοιποι μέτοχοι της ομάδας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα κινηθούν εναντίον του Τζίγκερ και των Διοικήσεών του για την ικανοποίηση των νομικών τους αξιώσεων, μέσω των Δικαστηρίων.
Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:
«Κλασικό παράδειγμα έλλειψης δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι να δημοσιεύει μια εφημερίδα το περιεχόμενο μιας αγωγής με όλα, φυσικά, τα επιχειρήματα του ενάγοντος χωρίς να παρουσιάζονται τα επιχειρήματα του εναγομένου.
Σ΄αυτό το δημοσιογραφικό ολίσθημα προέβει δυστυχώς, εκτός από τις γνωστές φυλλάδες με τους υπόδικους εκδότες, και η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια ως μια εφημερίδα που μάχεται εναντίον κατεστημένων συμφερόντων με αντικειμενικότητα και δημοσιογραφική δεοντολογία συνεπώς το ολίσθημα αυτό πρέπει, καλόπιστα κατ΄αρχήν, να ερμηνευθεί ως λάθος (κανείς δεν είναι τέλειος, λάθη γίνονται).
Εάν είναι έτσι τότε όχι μόνον εγώ αλλά και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που έχουμε ταλαιπωρηθεί επί χρόνια από φασιστικές επικοινωνιακές πρακτικές περιμένουμε μια δημόσια συγνώμη.
Επί της ουσίας, το περιεχόμενο της αγωγής του κ. Γ. Βαρδινογιάννη, που έγινε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους, στερείται σοβαρότητας και αυτό θα αποδειχθεί στα δικαστήρια και όχι στα media.
Η προσπάθεια όμως του κ. Γ. Βαρδινογιάννη να αποφύγει τις ευθύνες του για τη σημερινή κατάσταση πτώχευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της επικοινωνίας δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη διότι αντίκειται στην κοινή λογική:
Είναι μέτοχος του 54%, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε πάντα τον έλεγχο της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που διόριζε τις Διοικήσεις και ενέκρινε και υπέγραφε τους οικονομικούς προϋπολογισμούς και τους επίσημους ισολογισμούς, ενώ από την αρχή της πολυμετοχικότητας είχε δηλώσει και «εγγυητής» του Παναθηναϊκού. Κάτω από αυτές τις συνθήκες εάν τελικά πτωχεύσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι μέτοχοι μειοψηφίας θα επιδιώξουν την ικανοποίηση των νομικών τους αξιώσεων κατά του κ. Γ. Βαρδινογιάννη και των Διοικήσεών του μέσω της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου