Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Διαλύουν τον Ολυμπισμό!Mε μία
από τις ελάχιστες κληρονομιές που έχουν απομείνει σε αυτή την χώρα, τον Ολυμπισμό, τα βάζει η Πολιτεία περιορίζοντας στο ελάχιστο την οικονομική ενίσχυση!
london-2012-
Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπου η Ελλάδα θα αποστείλει στο Λονδίνοαποστολή που θα αγγίζει τα 150 άτομα και παράλληλα, λίγο νωρίτερα χρονικά, τον ερχόμενο Μάιο υπάρχει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και κατόπιν η Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών επί ελληνικού εδάφους, ήρθε η Πολιτεία και «κούρεψε» τον προυπολογισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το 2012 κατά 46% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προυπολογισμό του 2011 και επί της ουσίας κατά 39% σε σχέση με τα όσα τελικά δόθηκαν μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς.
Απίστευτο και όμως αληθινό
Φαίνεται ότι η Πολιτεία αποφάσισε να τιμωρήσει την ΕΟΕ για την νοικοκυροσύνη της, καθώς προκειμένου να μην επιβαρύνει τον Ελληνα πολίτη, προχώρησε στην εξεύρεση χορηγών ώστε οι περισσότερες από τις δραστηριότητες της να μη χρεωθούν στο Δημόσιο, δηλαδή στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων. Για παράδειγμα τα έξοδα της τελετής αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και η Λαμπαδηδρομία καλύπτονται εξ ολοκλήρου από χορηγούς. Δεν στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στους φορολογούμενους. Ωστόσο όλα αυτά δεν μετρούν για το ελληνικό κράτος.
Για το 2011 η Πολιτεία είχε εγκρίνει στην ΕΟΕ προυπολογισμό 3.850.000 ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς εισέπραξε ύστερα από περικοπές 2.350.000 ευρώ και φέτος εγκρίνονται μόλις 1.700.000 ευρώ,  όσα περίπου χρήματα απαιτεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων της για ολόκληρη τη χρονιά. Και δεν είναι μόνο αυτή η χειρουργική επέμβαση σε βάρος της ΕΟΕ.
Το κράτος πήρε τα λεφτά των χορηγών!
Η εγκληματική παρέμβαση δεν σταμάτησε στον προυπολογισμό, καθώς το κράτος έβαλε χέρι στο αποθεματικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πήρε από το ταμειακό υπόλοιπο,  ποσόν 1.500.000 ευρώ, ανταλλάσοντας με κρατικά ομόλογα. Εξαιτίας του «κουρέματος» η τρέχουσα ταμιακή αξία τους είναι πλέον γύρω στα 400.000 ευρώ. Και ανάμεσα στα ποσά που έχουν «κουρευτεί» περιλαμβάνονται ποσά που προέρχονται από χορηγίες μεγάλων ξένων πολυεθνικών εταιρειών που προφανώς θα ζητήσουν τα ρέστα.
Στη χώρα που γεννήθηκε ο Ολυμπισμός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ολυμπιακό Πνεύμα, στη χώρα που μετέχει ανελλιπώς από το 1896 μέχρι σήμερα σε όλες τις Ολυμπιακές διοργανώσεις, στη χώρα που μνημονεύεται από ολόκληρο τον κόσμο για την προσφορά της στο θεσμό και τις Ολυμπιακές Αξίες, υπάρχουν κυβερνώντες που δεν υπολογίζουν τίποτα από όλα αυτά και αποφασίζουν να καταπατήσουν την Ολυμπιακή κληρονομιά. 
Στις 10 Μαίου υπολογίζεται ότι θα καταφθάσουν στην αρχαία Ολυμπία περίπου 300 – 400 ξένοι δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο για την αφή του Ολυμπιακού Φωτός. Και αντί να προβάλουμε αυτά τα ιστορικά γεγονότα που μόνον Ελλάδα θυμίζουν σε όλο τον κόσμο, η Πολιτεία περικόπτει και μειώνει τυφλά τους προυπολογισμούς όχι μόνο των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά της ίδιας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η ΕΟΕ  δεν έχει λάβει από το κράτος το κονδύλι της Ολυμπιακής Προετοιμασίας επί τρία χρόνια και η δικαιολογία ότι καλύφθηκε του ποσού από τον ΟΠΑΠ, που έχει ανακηρυχθεί σε Μέγα Χορηγό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν ευσταθεί καθώς οι επαφές έγιναν απευθείας με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ Ιωάννη Σπανουδάκη.
«Επιβράβευση» για τους χορηγούς!
Ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην εύρεση χορηγιών με τη συμμετοχή τελικά πολλών εταιριών, ελληνικών και ξένων, στη κάλυψη δραστηριοτήτων υψηλού βεληνεκούς με τεράστια απήχηση στον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποστα στην Πολιτεία που αφαιρεί μέρος αυτών των εσόδων από τον προυπολογισμό της ΕΟΕ, δηλαδή τιμωρεί τους νοικοκύρηδες και αποδέχεται ή και επιβραβεύει σε αρκετές περιπτώσεις όσους περιμένουν το ευρώ του κάθε φορολογούμενου πολίτη με μεσάζοντα το δημόσιο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΟΕ με χίλιους τρόπους, προγράμματα και ιδέες δεν ξόδεψε όπως θα μπορούσε το αποθεματικό της για τη χρήση του σε δύσκολες ημέρες και διαπίστωσε χωρίς πρότερη ειδοποίηση το …κούρεμα του. Δηλαδή, η χώρα θέλει λιγότερο Ολυμπισμό, λιγότερο Ολυμπιακό Πνεύμα, λιγότερη δυνατή ύπαρξη και φωνή στο εξωτερικό για τον πολιτισμό και αθλητισμό της, θέλει μηδενικά αποτελέσματα, κανένα απολύτως έργο…
Ωστόσο, η θέληση της ΕΟΕ είναι να αποστείλει στο Λονδίνο κάθε Έλληνα αθλητή, αθλήτρια ή ομάδα που θα πετύχει τα απαραίτητα κριτήρια συμμετοχής στο θεσμό, ως ελάχιστη προσπάθεια σεβασμού προς όλους αυτούς που προσπάθησαν τόσο πολύ και προσπαθούν ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα χάνει σιγά – σιγά με τις περικοπές σε ανθρώπους, φορείς, ιστορία, πολιτισμό, την ταυτότητα της!http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου